10 webstránok, vďaka ktorým budete múdrejší

Internet nie je iba Facebook, Twitter či Instagram. Ak chcete svoje voľné chvíle využiť efektívnejšie, máte možnosť siahnuť po webstránkach s užitočnými informáciami, trikmi a návodmi. Pre inšpiráciu predstavujeme desať z nich.

1. Duolingo

Naučiť sa cudzí jazyk úplne zdarma? Prečo nie. Jediné, čo stačí, je kliknúť na Duolingo.com (stránka rozozná vašu polohu a okamžite ju budete mať k dispozícii v českej verzii).

2. Investopedia

Máte otázky ohľadom investovania a finančných trhov? Rýchlu odpoveď na akúkoľvek otázku týkajúcu sa financií a investovania nájdete na Investopedia.com

3. CodeAcademy

Ak hľadáte spôsob, ako sa priučiť programovacím jazykom, či už HTML, CSS alebo Javascript, neprehliadnite skvelú stránku CodeAcademy.

4. Lumosity

Máte chuť premastiť svoje mozgové závity? Tak potom by ste mali prejsť na Lumosity.com, projekt, ktorý hravou formou vylepší vašu pamäť či pozornosť.

5. Quora

Odpovede na tie najrôznejšie otázky vám poskytne aj fórum Quora. Chytrí ľudia sa tu s vami podelia o tipy ako zvýšiť produktivitu či tipy pre zdravšie telo. Ak hľadáte odpovede, Quora.com je tým správnym miesto.

6. UnplugtheTv

Užitočnou je aj stránka unplugthetv.com. Ak vás už nudí pozerať sa na bezduché seriály a reality show v televízii, táto stránka je pre vás. UnplugtheTv vám ponúkne informačné videá, ktoré vám pomôžu zvýšiť prehľad v rôznych sférach.

7. Lifehacker

Množstvo tipov a návodov pre skvalitnenie života nájdete na Lifehacker.com

8. KhanAcademy

Ak hovoríme o múdrych projektoch, nesmieme zabúdať ani na Khan Academy – webový portál ponúka viac ako 3000 videolekcií, ktoré rozšíria vaše znalosti z histórie, matematiky či financií.

9. Instructables

Parádnym nástrojom je aj instructables.com. Hneď po otvorení stránky zadáte, čo potrebujete spraviť a k dispozícii dostanete prehľad inštrukcií, či už v oblasti varenia alebo investovania.

10. Recipe Puppy

10. Zadajte všetky suroviny, ktoré máte v kuchyni a vyhľadávač Recipe Puppy vám vyhodí zoznam receptov, ktoré s danými ingredienciami môžete navariť.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre