Skončil s právnickou školou a začal podnikať. Dnes zarába 40-tisíc mesačne

Po tom, ako bol mladý Navid Moazzez vo Švédsku prijatý na právnickú fakultu, začal pociťovať, že to pre neho nebude tá najsprávnejšia cesta. „Ako plynul čas, zistil som, že nechcem byť celý život pripútaný k pracovnému stolu, bez väčšej slobody“, spomína si Moazzez. Nakoniec sa rozhodol s právom skončiť a v roku 2013 začal podnikať.

Niekoľko mesiacov po odchode zo školy Moazzez spustil svoje osobné stránky navidmoazzez.com, prostredníctvom ktorých inšpiruje ľudí.

„Nemal som rozbehnuté podnikanie či udržateľné príjmy, keď som odišiel zo školy. Jednoducho som odišiel. Začal som od začiatku bez akýchkoľvek skúseností v online priestore, takže som sa musel veľa učiť, než som si vybudoval značku“, uvádza Navid.

V začiatok pritom nemal ani žiadny jasný zámer. Svoje stránky zakladal s cieľom podeliť sa o svoje skúsenosti. Postupom času spravil rozhovor so známym expertom na pasívne príjmy Pattom Flynnom a jeho popularita začala rásť.

„Vybudoval som si úžasné vzťahy s niektorými vplyvnými ľuďmi či mnohými ďalšími cez online komunitu“, hovorí Moazzez. Ako dodáva, veľmi ním rezonuje citát od Ziga Ziglara: Verím, že v živote dostanete všetko, čo chcete, ak pomôžete druhým ľuďom, aby dostali, čo chcú oni.

“Spravil som rozhovor s úžasnými ľuďmi ako Robert Greene, Cal Newport, Todd Herman, Chris Brogan, Joel Comm, Laura Roeder a ďalší. Milujem podcasting, čo bol pre mňa ten najlepší budovač vzťahov”, uvádza Moazzez. Ako dodal, spočiatku mal problém v jeho podnikaní generovať peňažné toky.

Nakoniec prišiel s nápadom zlúčiť skúseností popredných podnikateľov a vytvoriť tú najväčšiu online konferenciu na tému „osobná značka“. Vznikol tak zaujímavý online produkt The Branding Summit, v ktorom 80 popredných online podnikateľov odhaľuje tajomstvá z pohľadu osobnej značky.

Ako tvrdí Navid, mal 88 podnikateľov, exkluzívne bonusy, súkromnú facebook skupinu či vstupenku na živú akciu, čo ponúkal za 97 dolárov. Časom cenu zdvihol na 147 dolárov a teraz je to 197 dolárov.

„Začal som zarábať aj vtedy, keď som spal, keď som bol v posilňovni, v obchode či vo vzduchu v lietadle“, pochvaľuje si dnes pasívne príjmy Moazzez.

Dnes tento mladík cestuje po celom svete a užíva si plnú slobodu. Má možnosť žiť v Thajsku, cestovať do Mexika či stretávať sa s priateľmi v USA.

„Nikdy nebude ideálny čas na to, aby ste mohli začať. Spravte jeden malý krok dnes, konajte skôr, než ste pripravení, poriadne sa do toho oprite a urobte to“, radí Moazzez.

Foto: Navid Moazzez

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre