Ako sa stať milionárom skôr, ako dosiahnete 30 rokov

Grant Cardone, úspešný podnikateľ a svetový expert na predaj spísal 10 krokov, ktoré (ako uvádza) by vám mali zaručiť bohatstvo skôr, ako budete mať 30 rokov. Sám je toho jasným príkladom. Keď mal Cardone 21, odišiel zo školy a trápili ho dlhy, no vo veku 30 rokov si mohol povedať: „som milionár“

Tu je jeho spomínaných 10 krokov:

1. Prenasledujte peniaze, hľadajte spôsoby, ako zvýšiť svoje príjmy. Môj mesačný príjem bol 3000 dolárov, o deväť rokov neskôr to bolo až 20 tisíc, tvrdí dnes Cardone. Prvým krokom je podľa neho zameranie sa na zvýšenie príjmov, pretože obzvlášť v dnešnom prostredí sa sporením k miliónu nikdy nedostanete. Pozri: 10 možností, ako vylepšiť svoje príjmy

2. Nepredvádzajte sa. Cardone tvrdí, že aj keď jeho príjmy začali rásť, nekúpil si luxusné hodinky či auto. Naďalej riadil svoju Toyotu Camry, a to aj napriek tomu, že už dosiahol miliónovú hranicu. “Buďte známy svojou pracovnou morálnou, nie čačkami, ktoré si nakúpite”, píše.

3. Úspory investujte. Jediný dôvod, prečo sa rozhodnúť sporiť je, že tieto peniaze preinvestujete. „Chudobní šetria, bohatí reinvestujú“ (Donald Trump)

4. Vyhnite sa dlhom. Držte sa pravidla, že nikdy si nepožičiate peniaze, ak vám nepomôžu získať ďalšie peniaze. „Požičal som si peniaze na auto, ale iba preto, lebo som vedel, že mi to pomôže zvýšiť príjmy“, hovorí Cardone.

5. Peniaze sú prioritou. Mnohí chcú byť finančne nezávislí, no iba pár si ako prioritu stanoví dosiahnuť milión. Peniaze sú ako žiarlivý milenec, uvádza s humorom Cardone. Ignorujte ich, a budú ignorovať aj oni vás, alebo ešte horšie, presunú sa k niekomu, pre koho budú prioritou.

6. Peniaze nikdy nespia. Čas pre seba, plány či dovolenky. To všetko sú pre peniaze neznáme pojmy. Peniaze milujú ľudí, ktorí majú veľkú pracovnú morálku. Pozri tiež: Každý úspešný človek má tieto dve vlastnosti

7. Chudoba nedáva zmysel. Bol som chudobný a nebolo to príjemné, spomína si Cardone. Zbavte sa všetkým myšlienok, ktoré vám hovoria „veď chudoba nie je zlá“.

8. Učte sa od bohatých. Väčšina z nás pochádza zo strednej vrstvy či chudobných rodín, takže v hlavne nám kolujú obmedzujúce myšlienky tejto skupiny. Dôležité je študovať milionárov, kopírujte všetko, čo robia, učte sa od nich.

9. Nech peniaze pracujú pre vás. Ak si porovnáte bohatého a chudobného človeka, zistíte, že bohatí ľudia nechávajú svoje peniaze pracovať pre seba, zatiaľ čo chudobní ťažko pracujú pre peniaze. „Investovanie je svätým grálom. Pokiaľ nemáte prebytok peňazí, nemôžete ani investovať“, píše Cardone.

10. Chcem dosiahnuť 10 miliónov, nie jeden milión – Cardone priznáva, že jednou z najväčších chýb bolo, že nemyslel dostatočne vo veľkom. Dnes hovorí: Neexistuje žiadny nedostatok peňazí, je len nedostatok ľudí,  ktorí o nich vo veľkom premýšľajú. Aj miliardár Donald Trump hovorí: Ak myslíte, myslite vo veľkom.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre