Kupovať nové? Nie vždy sa to oplatí

Ak sa v biznise pohybujete dlhšie, zrejme ste sa už stretli so situáciou, keď ste pre svoj podnik hľadali auto, kancelárske vybavenie či pracovné stroje. Najmä začínajúci podnikateľ nepotrebuje drahý kancelársky nábytok, pretože mu plne poslúži aj starší stôl či skrine za prijateľnú cenu.

V takýchto prípadoch je riešením inzercia. Aj na slovenskom trhu existuje viacero inzertných webov s ponukou: „Tu vložte svoj inzerát zdarma“. Veľakrát sa stane, že takýto inzerát vyrieši vaše potreby, keďže vás privedie rovno k tomu, čo hľadáte. K inzertným webom patrí aj maxinzerat.sk. Nájdete tu inzerciu rôzneho druhu, či už ide o automobily, motocykle, oblečenie či prácu. Inzerovať tu môžete aj reality, takže ak máte na predaj dom, byt alebo pozemok, svoj inzerát môžete zaradiť do tejto sekcie.

Pripomeňme, že mnoho nanovo kupovaných vecí stratí do jedného roka výrazne na hodnote. Platí to hlavne pre športové a sezónne vybavenie, hudobné nástroje či svadobné šaty. Ako nové sa neodporúčajú kupovať ani videohry. Pýtate sa prečo? Ich cena je veľmi vysoká, pričom za krátku dobu sa ocitnú vo výpredajoch či bazároch s hrami. V prípade, že hľadáte niečo na odreagovanie, možno vám postačí zahrať si zdarma online hry, ktoré vám ušetria peniaze.

Nie vždy sa však človek uspokojí s vecou po inom majiteľovi, pretože túži po novom a jedinečnom kuse. O tom, či kúpiť vec novú alebo starú, veľakrát rozhodne aj cena daného tovaru. Ak natrafíte na výhodnú cenovú akciu, ako sú napr. tieto luxusné hodinky guess v akcii, nie je veľký dôvod hľadať ich lacnejšie v internetových bazároch.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre