Firemný automobil: Pomocník, s ktorým prichádza aj mnoho nákladov

Či už ste živnostník alebo spoločnosť s ručením obmedzeným, iste uznáte, že bez firemného vozidla sa podniká veľmi ťažko. Zásobovanie, stretnutie s klientmi či administratívne úkony na úradoch. Každá z týchto činností si vyžaduje mobilitu, ktorú nám vie dokonale zabezpečiť iba firemný automobil.

S vlastníctvom vozidla sa ale spája i tá menej potešujúca stránka – údržba, platba poistného či výmena pneu. Áno, nákladov okolo automobilu je viacero, s čím pri kúpe vozidla treba počítať. Na druhej strane sú tieto náklady odpočítateľnou položkou, takže kúpna cena automobilu, poistné ako aj opravy si môžete započítať do nákladov.

Okrem „základných nákladov“ sa podnikateľ pri aute stretne aj s drobnými výdavkami, ako sú napríklad autopoťahy (kúpite tu), umývanie, autokozmetika či dokonca parkovné. Avšak nezabúdajte. Ak je automobil súčasťou vášho obchodného majetku, všetky výdavky, ktoré s autom súvisia, si môžete premietnuť aj do daňovej evidencie. A to platí nielen pre poistené či servis, ale aj spomínané parkovné či autokozmetiku.

A čo v prípade, ak riešite otázku mobility v útrobách podniku? Odpoveďou sú priemyselné váhy a vozíky, či už paletové váhy a vozíky alebo váhy žeriavové. Ak sú súčasťou vášho biznisu aj skladové priestory, ideálnym riešením pre transport paliet môžu byť práve paletové vozíky.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre