20 mobilných aplikácií, vďaka ktorým ušetríte čas (a peniaze)

1. Ak si na konci dňa zvyknete povzdychnúť so slovami “ten deň tak rýchlo ušiel a ja som takmer nič nestihol/nestihla”, záchrannou je pre vás aplikácia RescueTime.

Tento sledovač času vám pomôže zlepšiť procesy a odstrániť zlé návyky. Dostupná pre iOS, Android a taktiež Windows.

2. Prehľadná aplikácia s množstvom funkcionalít, ktorá “nakopne” vašu produktivitu. To je Evernote, známa appka pre zachytávanie a organizovanie vašich poznámok a myšlienok v rôznych formátoch, či už je to text, hlas alebo fotografia. Navyše, appka tieto dáta umožňuje ukladať do cloudu (úspora úložného priestoru). Dostupná pre iOS, Android aj Windows.

3. Skvelým spôsobom, ako vizuálne zaznamenať a organizovať informácie, je použitie nástroja Mindjet. Webové rozhranie služby je prepojené s aplikáciou, takže k svojim rozrobeným projektom sa dostanete pohodlne a rýchlo. Aplikácia je dostupná pre iPhone, iPad ako aj Android.

4. Ak pre svoj iPad hľadáte alternatívu za kancelársky balík Microsoft Office, odporúčame siahnuť po free aplikácii Quip. Ide o app pre spracovanie textu, ale aj vytváranie tabuliek či prezentácii.

5. K TOP aplikáciám v oblasti produktivity sa radí digitálny skicár Paper od vývojárov Fifty Three.  Tento nástroj vám pekným spôsobom umožní zachytiť ilustrácie, diagramy a rôzne iné nákresy a následne ich zdielať on-line. Aplikácia je zadarmo, pripláca sa za rozšírenie ponuky štetcov a iných nástrojov.

6. Ako inteligentný poznámkový blok vám poslúži aplikácia Catch, do ktorej si okrem textu môžete zaznamenať aj zvuk či fotografiu. Výhodou oproti iným poznámkovým appkám je zabezpečenie cez štvormiestny PIN.

Čítaj tiež: Začínaš podnikať? Tomuto sa vyhni, radí Richard Branson

7. S appkou Trelly môžete efektívne zorganizovať čokoľvek, na čom pracujete. Aplikácia pracuje flexibilne a má čistý dizajn (iOS aj Android)

8. Ste práve mimo internetového pripojenia? Nezúfajte. Ľahko ovládateľná aplikácia Offline Reader vám umožní prezerať web aj bez pripojenia, takže vaša produktivita zostane nenarušená.

9. Pre rýchly presun obsahu medzi zariadeniami môžete využiť aplikáciu Bump, ktorá je dostupná pre stolné desktopy ako aj Android a iOS.

10. Aplikácia addapt premení váš adresár kontaktov na inteligentný adresár. Aplikácia rieši problém, že ak si niekto zmení telefónne číslo alebo adresu bydliska, musíte túto zmenu do zoznamu kontaktov nahadzovať ručne. Addapt to automaticky urobí za vás, no nevýhodou je, že appku musia mať nainštalovanú všetci užívatelia vo vašom adresári. Dostupná pre iOS.

11. Pre rýchle vyhľadávanie cenovo najvýhodnejších letov vám perfektne poslúži aplikácia Skyscanner. Appka skenuje viac než milión leteckých trás po celom svete. Ušetrí vám čas a taktiež peniaze. Dostupná pre systém iOS, Android, Windows Phone aj BlackBerry.

Aplikácia Skitch

12. Ak na fotografii potrebujete doplniť nejakú šípku, objekt alebo text (čo sa niekedy stáva dosť často), riešením je appka Skitch. Aplikácia vám okrem iného dovolí spolupracovať zároveň s tímom.

13. Ak využívate aplikácie od spoločnosti Google, určíte vám príde vhod appka Google Drive – ide o úložný priestor, ktorý je synchronizovaný v rámci ekosystému Google, takže rýchlo a pohodlne si v ňom môžete uložiť všetko, čo potrebujete.

14. Ak vám niekto podá svoju vizitku a vy začnete s jej ručným prepisovaním do mobilného adresára, zastavte sa.

Ak totiž máte operačný systém iOS, zdarma si môžete stiahnuť aplikáciu Card Munch, ktorá ofotené vizitky rozpozná a uloží ich do vášho adresára. Čo dodať, nech žije produktivita.

15. Vadí vám zaplnený priečinok doručenej pošty v mailovej schránke Gmail? Nemusíte plytvať čas ručným vymazávaním. Stiahnuť si môžete app s názvom EmptyInbox for GMail, ktorá to behom sekundy spraví za vás. App je dostupná pre systém iOS.

16. Ak vám na platforme Android a iOS chýbajú programy ako Microsoft Word, Excell či Powerpoint, nezúfajte. Aplikácia CloudOn vám nasimuluje Windows prostredie, takže tieto programy tu bezproblémovo spustíte.

17. Je čas Vianoc a vy ste jeden darček objednali v eshope XYZ, druhý v obchode ZYX, tretí v ZZY a podobne. Pekný zmätok, avšak nie pre aplikáciu Slice, prostredníctvom ktorej môžete jednoduchým spôsobom sledovať a zároveň spravovať všetky svoje on-line objednávky. Dostupná pre iOS.

18. Pre flexibilnú prácu so svojim biznis tímom môžete použiť aplikáciu Asana. Prostredníctvom nej môžete kolegom zdieľať zoznam úloh, prideľovať prácu a komunikovať s nimi. App je dostupná pre Android, iOS a taktiež Windows Phone.

19. Keď hovoríme o produktivite a šetrení času, nesmieme zabudnúť na úložňu hesiel, ktorých má dnes každý viac než dosť.

Aplikácia LastPass za vás automaticky vyplní prihlasovacie údaje na stránkach, ktoré v nej uložíte.

20. Mimoriadne efektívnym nástrojom pre digitálnych vývojárov, webdizajnérov a grafikov je aplikácia Adobe Kuler. Ak potrebujete zistiť presné farby nejakých predmetov, stačí ich ofotiť a appka vám z toho vytvorí farebnú schému. S farbami tak môžete bez problémov pracovať (pre iPhone).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre