Dvíhajte telefón a obedujte, radí Richard Branson

Nedokončil ani strednú školu, no dnes má na starosti viac ako 400 firiem. Richard Branson sa svojim pozitívnym prístupom k životu a taktiež zákazníkom vypracoval na jedného z najobdivovanejších ľudí sveta.

Je úspešným moreplavcom v rozbúrených vodách biznisu, ktorý má nekonečnú chuť dobýjať nové podnikateľské územia. Vzhľadom na svoje bohaté podnikateľské skúsenosti a dosiahnuté úspechy sa Branson stáva vyhľadávanou osobou svetových médií a priaznivcov.

Ako každý veľký podnikavec, aj on má “v rukáve” originálne rady, o ktoré sa s obľubou delí so svojimi fanúšikmi. Jedna z nich znie – dvíhajte telefón. Možno sa vám to zdá ako samozrejmosť, no samozrejmosť to nie je. Len sa priznajte, koľkí z vás radšej uprednostnia textovky, správy na Facebooku či e-mail, než rozhovor cez telefón.

Branson si úpadok podnikateľskej komunikácie uvedomuje, a preto varuje, aby sa biznismeni nevyhýbali telefónnym rozhovorom. Riešiť problém cez textové správy sa niekedy dá, no nie každému tento systém vyhovuje. Niektorí zákazníci jednoducho potrebujú hlasový rozhovor, a vy by ste im v tom nemali brániť. Dávajte si preto pozor, aby ste svojim klientom nehovorili: “Nevolajte mi, radšej mi napíšte na e-mail.”

Nie je obed ako obed

Okrem pravidelného zdvíhania telefónov si Branson potrpí aj na obednú prestávku. Pravú obednú prestávku. “Neverím sendvičom na obed”, hovorí známy podnikateľ. Podľa neho si každý musí vyhradiť dostatok času na skutočnú prestávku na obed.

A toto je tiež jedným z negatívnych trendov, ktorému by ste sa mali snažiť nepodľahnúť. Nielen že klesá počet pracujúcich, ktorí si obednú prestávku doprajú, ale skracuje sa aj čas, ktorí si ľudia na obed vyhradia.

Rýchle “napchávanie sa” v kancelárii a omrvinky po stole, ktoré sú pozostatkom sendvičov či hamburgerov, sú super prostredím pre baktérie. A z baktérií vznikajú čo? Choroby – a choroby váš biznis oberajú o čas!

Pozri v našom kníhkupectve knihy od Richarda Bransona

 

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre

Branson je môj človek – na ňom vidieť že to čo robi, robí s radosťou

Jednoducho si nájsť čas a v klude sa najesť. A najlepšie minimálne pol hodinku obedovať :)