Som bohatší o 10 miliárd, opakuje saudský princ. Na Forbes už podal žalobu!

Začiatkom marca sme vás v Investičných Novinách informovali, že saudský princ Walid Bin Talal je pohoršený tým, že ho magazín Forbes vo svojom rebríčku miliardárov zaradil až na “ponižujúce” 26.miesto.

Kým ostatní boháči sa snažia, aby ohlasovaná hodnota ich majetku nebola až tak vysoká, pre saudského šejka to istotne neplatí. Walid Bin Talal si stojí pevne za tým, že hodnota jeho majetku je o 9,6 miliardy dolárov vyššia než 20 miliárd dolárov, ktoré mu Forbes pripisuje v jeho rebríčku miliardárov.

Ako uvádza denník The Guardian, šejk už na Forbes podal sťažnosť na súde v Londýne. Princ uviedol, že Forbes ním pohŕda a je preukázateľne zaujatý voči firmám zo Saudskej Arábie. Majetok saudského princa, ktorý je považovaný za najvplyvnejšieho podnikateľa Blízkeho Východu, je zhromaždený v jeho investičnej spoločnosti Kingdom Holding, v ktorej drží 95 %

Ako magazín Forbes komentoval, je prekvapený, že princ sa v tejto veci obrátil na právnu cestu v Londýne. Právnici uvádzajú, že Walid na súde musí preukázať, že jeho reputácia v Anglicku a Walese utrpela vážnu ujmu. Taktiež bude nutné dosvedčiť, že táto publikácia Forbesu mu spôsobila vážne finančné straty.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre