Pozrite si najobľúbenejšie mestá superboháčov!

Možno sa vám to nevidí, no bonitní ľudia si najviac potrpia na hlavné mesto Veľkej Británie – Londýn.

Dokonca aj boháči z Ázie a Tichomoria dávajú Londýnu prednosť pred Singapurom či Hong-Kongom.

Investičný potenciál, ekonomická otvorenosť, osobná bezpečnosť, politická sila, vzdelávacie príležitosti a zároveň miesto pre kvalitný život. Tieto faktory sú pre superboháčov dôležité v rozhodovaní o tom, v ktorom svetovom meste sa usadia.

Hovorí o tom prieskum spoločností City a Knight Frank, do ktorého boli zapojení respondenti s hodnotou majetku vyššou než 25 miliónov dolárov. Ako sme už uviedli, najvyhľadávanejším mestom je Londýn, nasleduje New York a Hong Kong.

Hong Kong mnohých priťahuje ponukou luxusného bývania a taktiež množstvom vzdelávacích príležitostí. Mimochodom, na výsledkoch je možné všimnúť si jednu zaujímavosť –  zrejme nebude náhoda, že prvé tri mestá sú zároveň tradičnými svetovými centrami obchodu!

Z prieskumu tiež vyplýva, ktoré mestá budú pre boháčov najdôležitejšie o 10 rokov. Čo sa týka trendu, ten je jasný. Čoraz väčší objem majetku sa presúva na východ, do regiónu Juhovýchodnej Ázie, Japonska a Číny.

Kým v súčasnosti ázijské mestá Šanghaj a Peking skončili na 8. a 9. mieste, o 10 rokov ich boháči vidia na štvrtej a tretej pozícií. Boháčom nejde o hospodársky rast tohto regiónu, ktorý ako vieme prekonáva západ. Priťahuje ich nová kultúra, možnosť luxusného bývania a taktiež mnohé príležitosti pre zábavu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

ked niekedy vidim ake auta behaju po SK tak si myslim ze aj my tu mame take mesta :-DD