Bankový absurďák, ktorý sa onedlho vráti!

Mnohé banky už pristúpili k nevyberaniu poplatkov za vklad hotovosti na pobočke, čo je súce na výkrik – Konečne!

Klient banke prináša voľné prostriedky, s ktorými môže finančný dom narábať, no miesto potľapkania po pleci na neho uvalí poplatok. Absurdita ako vyšitá, s ktorou sa dnes vďaka pohrozeniu Ministerstva financií SR nestretáme. Avšak dočasne a iba niekde!

Poplatkové prázdniny totiž trvajú len pol roka, od januára do 31. mája 2013. Navyše, k dočasnému odpusteniu poplatku za vklad hotovosti na bežný účet sa všetky banky neprihlásili.

Ako uvádza portál banky.sk, z celkového počtu 29 členov Slovenskej bankovej asociácie (SBA) sa k tejto spotrebiteľsky priateľskej iniciatíve pridalo 13 komerčných bánk, ktoré poskytujú hotovostné platby. Dôležité je tiež vedieť, že poplatok za vklad v hotovosti v súčasnosti neuhrádzajú len bežní klienti a živnostníci. Firmy ho odpustený nemajú!

Aj keď sme sa jedného absurďáka aspoň dočasne zbavili, stále ich tu máme viac než dosť. Bankové poplatky, ktoré sú skôr na usmiatie ako na úhradu, nájdeme v každej dobrej banke.

Prídete do banky, že chcete predčasne splatiť úver. Samozrejme, banka sa strasie rizika, že svoje peniaze neuvidí. Veľmi nás rozosmial poplatok za došlú platbu v Čechách, ktorý bol už našťastie pochovaný pod zem! Pobaví tiež poplatok za vloženie ďalších údajov v príkaze na úhradu, poplatok za zobrazenie zostatku cez bankomat či poplatok za nadmerný vklad! (sila)

Nuž, darmo sa nehovorí, že ani nie tak z úrokových marží, ako z poplatkov sa bankám najviac zelená! Najhoršie na tom je, že vo vyspelých západných krajinách nepoznajú ani poplatok za vedenie účtu, ktorý u nás berieme ako samozrejmosť.

Foto: addedentry

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Osobne verim že sa k poplatku za vklad v hotovosti nevratia aj ked zase na druehj strane banky ktore ho stale maju tym ziskaju konkurencnu vyhodu kedze vyberu viac na poplatkoch

Elizejka – vyhodu? Ved tym ze tento bludny poplatok nebudu mat ziskaju viac zakaznikov ktori mozu spravit 200krat viac inych poplatkov, takze by to bol fajn tah :)