Najobľúbenejším podnikom sveta sa stal BMW. Zosadil Google!

Rebríček najobľúbenejších podnikov sveta viedol dva roky za sebou americký IT gigant Google. Tento rok však americkej IT spoločnosti neprial, keď skončila až na 6. priečke.

Prieskum, ktorého sa zúčastnilo 47 000 spotrebiteľov bol zverejnený v noci (zo stredy na štvrtok). Opýtaní nehodnotili len produkty daných podnikov, ale aj ponúkané služby, spoločenskú angažovanosť či finančnú silu spoločnosti.

Obľúbený aj Daimler a Volkswagen

Reputácia firmy pozitívne vplýva nielen na zákazníkov spoločnosti, ale aj na jej zamestnancov či dodávateľov. Spoločnosť BMW nechala za sebou mená ako Apple alebo Walt Disney. Mníchovská spoločnosť profituje z celosvetovo dobrého ohlasu nemeckých automobiliek. V rebríčku si polepšili aj ďalší nemeckí auto-konštruktéri – Daimler (4. miesto) a Volkswagen (8. miesto).

Stabilne sa v rebríčku umiestňuje japonská spoločnosť SONY. Tá si to namierila zo 6. miesta na krásnu druhú priečku. Výrobca zariadení iPhone a iPad – spoločnosť Apple sa umiestnila na 5. mieste, keď jej na popularite ubrali mediálne správy o katastrofických podmienkach zamestnancov Foxxconu, kde sa kompletizujú produkty tejto spoločnosti. Do TOP desiatky sa tento rok prebojoval aj Gatesov Microsoft.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre