Zynga útočí

Spoločnosť Zynga známa vypustením do herného sveta facebookovského prostredia hry ako sú Farmwille či Mafia Wars má veľké plány.  Najviac sa hovorí o znížení závislosti Zyngy na Facebooku, i keď o svoju pozíciu na FB rozhodne neplánuje prísť.

Spoločnosť si zaumienila vytvoriť vlastnú hernú platformu. Chce sa rozširovať aj na iných sociálnych sieťach a predovšetkým chce umožniť hru s priateľmi na svojej internetovej stránke. Výhodou by malo byť napríklad umožnenie pokračovať v hre i po odhlásení sa z Facebooku.

Spoločnosť investuje veľa do vývoja,  otvára možnosti aj iným stranám a spolupracuje s viacerými vývojármi. Partnermi spoločnosti sú zatiaľ MobScience, Row Sham Bow a kanadská spoločnosť Sava Transmedia.

V polovici decembra bola uvedená Zynga na trh s hodnotou necelých 10 USD za akciu. Zažila odvtedy rôzne rally, no v súčasnosti je znova na najvyššej úrovni (bolo tomu i 14. februára).

Tou hodnotou je 14,69 USD za akciu, čo predstavuje takmer 50 % -tné zhodnotenie od polovice decembra, kedy bola Zynga „vypustená“ na burzu.

Len počas tohto týždňa vzrástla hodnota akcie Zynga o 13,6 percent. Viac o vstupe Zyngy na burzu.

Podľa informácií ft.com,  itworld.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

z kratkodobého pohľadu je možno neskoro, ale myslím, že o 3 mesiace budú zase o dosť vyššie..