Podvod v hodnote neuveriteľných 6 biliónov dolárov

Talianski prokurátori oznámili, že rozbili organizovanú zločineckú skupinu, ktorá skrývala falošné americké dlhopisy v hodnote biliónov dolárov. Dlhopisy nájdené v troch kovových krabiciach na skladisku v švajčiarskom meste Zürich mali hodnotu 6 biliónov dolárov.

Talianske úrady zadržali osem ľudí, ktorý sú teraz vyšetrovaný za podvod a ďalšie trestné činy. Prokurátori si nie sú istý, čo mal gang v pláne, avšak myslia si, že mali v úmysle falošné dlhopisy predať. Vyšetrovatelia hovoria, že tento podvod predstavuje vážnu hrozbu pre medzinárodnú finančnú bezpečnosť.

V spolupráci so švajčiarskou políciou boli tieto kovové krabice sledované do skladu v Zürichu. Prepravky obsahovali tisíce falošných amerických dlhopisov, ktoré mali podobu tých, ktoré boli vydané Federálnym rezervným systémom USA v roku 1934. Americký predstavitelia potvrdili, že dlhopisy boli falzifikáty.

Falošné americké dlhopisy boli odhalené už aj predtým. Išlo prinajmenšom o tri prípady v roku 2009. Avšak tento prípad má inú váhu ako tie predchádzajúce. Falošné cenné papiere majú totiž hodnotu takmer polovice celého dlhu USA.

Podľa informácii bbc.co.uk

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre