Modernizácia verejného osvetlenia: Investícia, ktorá sa vráti

Možno ste už postrehli, že na Slovensku sa uskutočnil jeden z najväčších projektov modernizácie verejného osvetlenia. Tým šťastným mestom sa stal Senec.

Výsledok modernizácie, ktorú zabezpečovala spoločnosť Ecologic, je jednoznačný – úspora, úspora a ešte úspora nákladov. Ak si hovoríte, aká úspora, veď to muselo stáť množstvo peňazí, tu je vysvetlenie. Nový systém totiž spotrebujete o 63 % menej energie než pôvodné osvetlenie, čo je pri meste Senec ročná úspora vo výške takmer 100 tisíc eur. Modernizácia osvetlenia v Senci je krásnym príkladom toho, akú skvelú návratnosť môže investícia dosiahnuť.

Možno práve riešite inú investíciu, napr. výstavba domu, prípadne jeho zateplenie. V takom prípade vám môže pomôcť aj úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Aby ste ale tieto prostriedky mohli čerpať, musíte spĺňať podmienky pre získanie úveru zo ŠFRB. Ak sa vám tieto podmienky podarí splniť, získate možnosť čerpať úver s výhodným úrokom.

V prípade, že potrebujete prostriedky na rekonštrukciu domu či inú formu modernizácie, no nespĺňate podmienky pre čerpanie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, možno vám pomôže online pôžička na bývanie. Prostredníctvom pôžičky tohto typu môžete financovať aj zabudovanie elektrospotrebičov ako je chladnička či práčka, prípadne financovanie vstavaných skríň.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre