Jeden z bývalých riaditeľov Virgin Group hovorí, čo všetko sa naučil od Richarda Bransona

Alexis Dormandy bol do Bransonovej spoločnosti Virgin Group prijatý vo veku 24 rokov.

Už ako 26-ročný sa podieľal na spustení spoločností Virgin Cola, rozbiehal aj Virgin Mobile či Virgin Active a do 28 rokov dohliadal na všetky nové biznisy Virgin. V súčasnosti je zakladateľom startupu LoveThis.

Práca pre známeho biznismena Richarda Bransona (na snímke) ho naučila nasledovné:

Mimoriadne vysoké očakávania. „Branson mal mimoriadne vysoké až nereálne očakávania, zvlášť, čo sa týka termínov“, spomína si Dormandy. Ako dodáva, Branson veľa očakáva od seba, jeho firiem a zamestnancov, a práve to je spôsob, ako sa posúvať vpred.

Dôvera vo svojich zamestnancov. Dormandy tvrdí, že Branson svoj biznis založil na dôvere v ľudí, ktorí svoju prácu odvádzajú dobre. Noví zamestnanci dostali na začiatok malé projekty, a ak ich zvládli správne, dostali väčšie projekty a s nimi spojený aj vyšší stupeň samostatnosti, hovorí Dormandy.

Jeho slová potvrdzujú viaceré štúdie, v ktorých sa uvádza, že firmy s vysokou úrovňou dôvery sú úspešnejšie ako tie, ktoré svojim zamestnancom dôverujú menej.

Čítaj tiež: Pozrite sa, kam po nápady chodí Richard Branson

Najlepší výrobok na trhu. Branson nám opakoval, že musíme vytvoriť ten najlepší produkt na trhu. „Produkt je všetkým“, zdôrazňoval zamestnancom. Mnoho firiem sa na produkt pozerá ako na jednu zo súčastí biznisu. Vo Virgin Group to ale tak nebolo, tu bol produkt všetkým, spomína si Dormandy.

Povesť je všetko. Branson dobre vie, že ak riadite firmu, povesť vašej značky ako aj povesť vás samotných je nesmierne dôležitá. „Ak máte 20 rokov a začínate s budovaním kariéry, mali by ste robiť veci správne a v dlhodobom horizonte uspejete“, tvrdí Dormandy.

Špičkový prístup k zákazníkom. Jednou z vecí, ktorú si Dormandy na práci pre Virgin nemohol nevšimnúť, bol neuveriteľne skvelý prístup k veciam, obzvlášť k zákazníkom. „Neverili by ste, ako si zákazníci potrpia na detaily“, hovorí Dormandy. „Richard sa staral o spokojnosť zákazníkov, a keď to robil on, nasledovali ho všetci vo firme.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre