Európske akcie v rozdielnych náladách!

Máme 12:40 a obchodovanie na európskych akciových trhoch prebieha zmiešane. Kým londýnska, frankfurtská či viedenská burza prekypuje červenou, v Budapešti a vo Varšave sa akcie tešia ziskom.

Napriek tomu môžeme vidieť viac strát než ziskov, čo pre býkov nie je dobrá správa. Aj keď z pohľadu indexu inštitútu IFO tu dôvod na radosť je. Hodnota tohto benchmarku, ktorý zohľadňuje podnikateľskú klímu Nemecka cez prieskum medzi 7000 manažérmi, v máji vzrástla o 1,3 bodu na 105,7 bodov.

Zlepšenie podnikateľskej dôvery zaznamenalo aj Francúzsko. Pri parížskom indexe CAC 40 môžeme vidieť ľahučké zotavenie, keďže si tento benchmark pridáva 0,10 %.

Okrem toho sme mohli vidieť vyhlásenie spotrebiteľskej dôvery v Taliansku. Príslušný index v máji oslabil z aprílovej hodnoty 86,3 bodu na 85,9 bodu.

Ďalším impulzom, či už pre kupujúcich alebo predávajúcich, môže byť vyhlásenie vývoja objednávok tovarov dlhodobej spotreby v USA. Ich májovú hodnotu americké ministerstvo obchodu vyhlási o 14:30 (nášho času).

Čo sa týka pohľadu na jednotlivé segmenty, v Európe sa dnes najviac darí farmaceutickým akciám.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre