Obrovský prevod dogecoinov za milióny dolárov. Mal v tom prsty Musk?

V kryptosvete došlo k zaujímavej udalosti. Ide o prevod 990 miliónov dogecoinov (DOGE) v hodnote približne 79,76 milióna dolárov. Táto transakcia, ktorú zaznamenala sledovacia platforma Whale Alert, pozostávala z 11 tranží po 90 miliónov DOGE.

Prevod obrovského množstva dogecoinov vyvolal medzi nadšencami tejto kryptomeny búrlivé diskusie a špekulácie. Zaujíma ich, kto stojí za touto masívnou transakciou a aké sú motívy tohto kroku. Existujú tiež obavy, že môže ísť o dumping kryptomeny, čo by mohlo ovplyvniť cenu tokenu.

Záujem o kryptomenu DOGE vzrástol po tom, ako miliardár Elon Musk počas svojho podcastu potvrdil, že stále vlastní značné množstvo tejto virtuálnej meny. To oživilo diskusie o budúcnosti meme tokenu a jeho potenciálnom zapojení do Muskových podnikov.

Dogecoin sa dostal do popredia vďaka svojej jedinečnej sociálnej kultúre, ktorú charakterizuje humor a filantropia. Dogecoin komunita bola známa charitatívnymi aktivitami, ako napríklad financovaním účasti jamajského bobového tímu na zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Vysoká rýchlosť transakcií a žiadny limit na maximálny počet mincí urobili z DOGE potenciálne atraktívnu možnosť pre každodenné transakcie.

Zdroj: bithup.pl

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre