Citigroup prepustí 20 000 zamestnancov

Banka Citigroup
Citigroup (Foto: Flickr)

Americká banka Citigroup plánuje do konca roka 2026 zrušiť 20 000 pracovných miest. Prepúšťanie prichádza po tom, ako spoločnosť vykázala za štvrtý štvrťrok 2023 čistú stratu 1,8 miliardy dolárov. Pre tretiu najväčšiu banku v USA to bol najhorší štvrťrok za posledných 15 rokov.

Finančná inštitúcia očakáva, že zníženie počtu zamestnancov jej z dlhodobého hľadiska prinesie úsporu 2,5 miliardy dolárov.

Ako uvádza CNN, toto prepúšťanie je súčasťou dlhoročného úsilia výkonnej riaditeľky Citi Jane Fraserovej znížiť byrokraciu v spoločnosti a zvýšiť zaostávajúce zisky.

Citi má v súčasnosti 239 000 zamestnancov po celom svete a v rámci reorganizácie ich plánuje znížiť o 20 000, uviedol finančný riaditeľ Mark Mason. Zároveň uznal, že takéto prepúšťanie je vždy náročné pre morálku v spoločnosti.

V priebehu týždňa od 22. januára banka oznámi ďalšie organizačné zmeny. Vyplýva to zo správy pre zamestnancov, ktorú videla agentúra Reuters. Úsilie o zjednodušenie jej štruktúry by malo byť z veľkej časti dokončené v tomto štvrťroku.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre