Po žalobách SEC sa zvýšila dominancia bitcoinu

bitcoin
bitcoin

Dominancia bitcoinu sa zvyšuje, keďže kryptoinvestori sa snažia rozlúštiť dopad nedávnych žalôb SEC (Securities and Exchange commission) proti burzám Coinbase a Binance. Zdá sa, že obchodníci menia tokeny, ktoré SEC považuje za cenné papiere, na menej kontroverzné aktíva, ako je aj bitcon či ethereum.

Ako uvádza portál cryptoslate, od podania žalôb 6. júna klesla celková trhová kapitalizácia kryptomenového trhu o 6,4 % na 1,04 bilióna dolárov z 1,12 bilióna dolárov, zatiaľ čo dominancia Bitcoinu vzrástla o 1,92 % na 47,74 % z 45,82 %. Vzrástla aj dominancia kryptomeny ethereum a to o 0,27 % na 20,08 % z 19,83 % a dominancia Tetheru sa zvýšila o 0,33 % na 8,00 % z 7,63 %.

„​​Bitcoin sa stáva zaujímavým obchodom, pretože mnohí investori do kryptomien sa môžu jednoducho rozhodnúť, že sa vzdajú väčšiny altcoinov a budú sa držať toho, čo funguje najlepšie, odkedy boli kryptomeny vytvorené,” uvádza Edward Moya zo spoločnosti Oanda.

„Vzhľadom na to, že SEC označuje Solana, Polygon, Cardano a BNB ako cenné papiere, niektorí obchodníci môžu opustiť tieto pozície na akejkoľvek veľkej burze, prepnúť pozíciu do hardvérovej peňaženky alebo jednoducho uzavrieť svoju pozíciu a znovu otvoriť pozíciu na bitcoine,“ dodáva Moya.

Graf: Vývoj BTC/USD

Zdroje: cryptoslate.com; coindesk.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre