15 slávnych ľudí a ich zlyhania predtým, ako uspeli

Walt Disney

Nie nadarmo sa hovorí, že zlyhania sú súčasťou úspechu. Úspešní vám potvrdia, že zlyhania nemožno brať ako opak úspechu, ale ako prežité skúsenosti, ktoré nás posúvajú vpred.

Každopádne, vždy je dôležité vstať o 1x viac, než bol človek zrazený k zemi.

Príkladom je 15 slávnych ľudí uvedených nižšie, ktorí to aj napriek nezdarom nevzdali a dnes ich mená pozná celý svet. Tu sú:

1. Harrison Ford: Po prvej filmovej úlohe si ho manažér zavolal do kancelárie a povedal mu, že nikdy neuspeje vo filmovom priemysle.

2.  Walt Disney: Vyhodili ho z novín Kansas City Star, pretože mali pocit, že mu chýba predstavivosť a nemá dosť dobrých nápadov.

3. Oprah Winfrey: Do svojich príbehov údajne dávala až príliš emócií. To bol dôvod, prečo ju vyhodili z jej prvej televíznej práce v Baltimore.

4. Soichiro Honda: Vedeli ste, že zakladateľ svetoznámej automobilky Honda, bol vylúčený z japonskej podnikateľskej komunity?

5. Vincent Van Gogh: Počas života predal iba jediný obraz s názvom “The Red Vineyard“, a to iba pár mesiacov pred svojou smrťou.

6. Harland David Sanders: Pred založením svetoznámeho reťazca KFC ho vyhodili z desiatok pracovných miest. Navyše, jeho slávny recept na kurča bol zamietnutí vo viac ako 1000 reštauráciách.

7. Albert Einstein: Učenie mu išlo pomaly a hovoriť začal až keď mal 4 roky. Čítať začal až v siedmych rokoch, na základe čoho si učitelia a rodičia mysleli, že je mentálne zaostalý. Netreba pripomínať, že Einstein je držiteľom Nobelovej ceny.

8. Thomas Edison: V ranných rokoch ho považovali za „príliš hlúpeho“ na to, aby sa niečo naučil. Taktiež ako vynálezca mal za sebou viac ako 1000 neúspešných pokusov, než konečne zrodil žiarovku.

9. Henry Ford: Ľahké to nemal ani Henry Ford. Jeho povesť utrpela po tom, ako stroskotalo niekoľko jeho automobilových firiem. Poučil sa zo svojich chýb a stvoril giganta Ford Motor Company, ktorý navždy zmenil automobilový priemysel.

10. Steven Spielberg: Tohto mimoriadne slávneho režiséra až 3x odmietla divadelná škola Univerzity Južnej Kalifornie. Nakoniec chodil na inú školu, z ktorej ho ale vyhodili. Vysokú školu dokončil až v roku 2002.

11. Carey Mulligan: Táto známa herečka dostala „košom“ v každej hereckej škole, v ktorej podala prihlášku. Vysmiali ju a povedali jej, že môže robiť moderatórku v detskej televíznej show.

12. J.K. Rowling: Autorka bestselleru Harry Potter žila v skromných pomeroch ako slobodná matka. Rozvedená Rowlingová trpela depresiami a bola závislá na sociálnych dávkach. V roku 2004 sa stala prvou spisovateľkou s majetkom viac ako miliarda dolárov.

13. Charles Darwin: Bol považovaný za priemerného študenta. Vzdal sa kariéry v medicíne a začal študovať farára.

14. Theodor Seuss Geisel: Prvá kniha Dr. Seussa, legendárneho autora detských kníh známych po celom svete, bola odmietnutá až 27 vydavateľmi.

15. Akio Morita: Zakladateľ multimiliardovej spoločnosti Sony začínal s predajom prístroja na varenie ryže. Varič však ryžu varil až tak dlho, že ju spálil. Predaných bolo menej ako 100 kusov.

Komentáre