5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Mexické úrady dnes vydali varovanie pred rizikami spojenými s digitálnymi menami. Mexické ministerstvo financií ako aj tamojšia centrálna banka tiež upozorňujú pred tzv. ICO, čo sú počiatočné ponuky mincí.

2. Investori vyčkávajú na dnešné zasadnutie americkej centrálnej  banky (FED), ktoré sa uskutoční o 20:00 (SEČ). Trhy s takmer 100% pravdepodobnosťou počítajú s tým, že Fed zvýši základnú úrokovú sadzbu o štvrť percentuálneho bodu do pásma 1,25 – 1,50%. Obchodníkov tak viac budú zaujímať projekcie sadzieb a ekonomické prognózy.

3. Obe komory amerického Kongresu sa v zmierovacom konaní dohodli na podobe daňovej reformy. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na spoľahlivé parlamentné zdroje.

4. Index spotrebiteľských cien v USA v novembri medziročne stúpol o 2,2% po 2% raste v predchádzajúcom mesiaci. Analytici tento rast očakávali. O sklamanie sa však postarala jadrová inflácia (inflácia očistená o volatilné ceny energií a potravín), ktorá v medziročnom porovnaní klesla na 1,7% z 1,8% v októbri.

5. Americký dolár začal po dátach inflácie oslabovať. Voči japonskému jenu aktuálne stráca 0,40%, voči euru oslabuje o 0,20%.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre