5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Ratingová agentúra Moody’s uviedla, že prípadná politická kríza v Nemecku neohrozí rating krajiny, ktorý sa v súčasnosti nachádza na najvyššom stupni AAA. Meniť ho neplánuje ani v prípade predčasných volieb.

2. Podnikateľská aktivita v eurozóne v novembri rastie najrýchlejším tempom za viac ako šesť rokov. Index aktivity podnikateľského sektora v novembri vzrástol na 57,5 bodu z 56 bodov zaznamenaných v októbri.

3. Viacero predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed) predpokladá, že úrokové sadzby v USA  bude v blízkej dobe potrebné opäť zvýšiť. Vyplýva to zo zápisnice z posledného zasadnutia Fedu, ktorá bola zverejnená včera o 20:00 SEČ.

4. Na Wall Street v USA sa dnes neobchoduje a to z dôvodu osláv Dňa vďakyvzdania. Zajtra, 24. novembra, bude obchodovanie prebiehať v skrátenom čase do 19:00 (SEČ).

5. Ako vyplýva z údajov, ktoré dnes zverejnil britský štatistický úrad, ekonomika Veľkej Británie v treťom kvartáli zaznamenala rast 0,4%, čo je zrýchlenie z 0,3% v predchádzajúcich troch mesiacoch.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre