Libra aj euro zostávajú pod tlakom

Odhlasovanie Brexitu v historickom štvrtkovom referende dolieha na trhy aj počas dnešného obchodovania. Britská libra ako aj euro čelia naďalej predajnému tlaku. Menový pár GBP/USD oslabuje o 2,75% na 1,3303 dolára, euro voči doláru stráca 0,70% na 1,1040 USD.

Kým obchodníci vypredávajú libru a euro, rastie záujem o švajčiarsky frank, japonský jen či americký dolár. Dolárový index DXY, ktorý meria silu americkej meny voči košu hlavných mien, získava 0,63%.

Britský minister financií George Osborne dnes uviedol, že hlasovanie o vystúpení Británie z EÚ môže viesť k ďalšej volatilite na finančných trhoch, avšak ekonomika je dostatočne silná na to, aby čelila budúcim výzvam.

Mnohí pozorovatelia varujú, že odhlasovanie Brexitu môže viesť k rozpadu Spojeného kráľovstva, nakoľko je teraz pravdepodobné, že Škótsko usporiada druhé referendum o nezávislosti.

Aj keď hlavná panika podľa expertov ustúpila, volatilnosť trhov zostane pravdepodobne naďalej vysoká, za čo môže politická neistota ohľadom budúcnosti Veľkej Británie a EÚ.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre