Výsledky za 1. kvartál: Buffettova spoločnosť zarobila 5,9 miliardy dolárov

Desiatky tisíc akcionárov spoločnosti Berkshire Hathaway sa zišlo v štáte Nebraska, aby sa zúčastnili výročného valného zhromaždenia, ktoré je označované ako „Woodstock kapitalizmu“.

Čistý zisk Buffettovho investičného holdingu v prvom kvartáli vzrástol o 8% na 5,6 miliardy dolárov. Pod tento nárast sa podpísal najmä obchod, prostredníctvom ktorého Berkshire zamenil akcie spoločnosti Procter & Gamble za získanie kontroly vo výrobcovi batérií Duracel.

Prevádzkový zisk ale zaznamenal pokles o 12% na 3,73 miliardy dolárov, za čo môže aj chorľavejúci segment poisťovníctva. Slabosť vykazuje aj železničná divízia, a ako Buffett pripustil, je pravdepodobné, že po zvyšok celého roka bude patriť k slabším segmentom.

85-ročná investičná legenda je na čele Berkshire už 51 rokov. Skupina pôsobí v mnohých segmentoch, či už je to poisťovníctvo, energetika alebo nehnuteľnosti. Podľa rebríčka magazínu Forbes je Warren Buffett s majetkom v odhadovanej hodnote 68,5 miliardy dolárov tretím najbohatším človekom na svete.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre