Nemôžete mať šťastie, ak hráte na istotu, tvrdí miliardár Branson

Podľa britského veľkopodnikateľa a miliardára Richarda Bransona je šťastie najviac nepochopeným a podceňovaným faktorom v živote človeka.

Ako uvádza vo svojej knihe „The Virgin Way“, ľudia a firmy, ktoré sú považované za šťastné či šťastnejšie než ostatné, sú tie, ktoré sú pripravené niesť najväčšie riziko.

Inak povedané, tí, ktorí majú strach a hrajú to na istotu, sú tí, ktorí také šťastie mať nebudú. Náhoda? Nemyslím si, hovorí britský podnikateľ.

Branson tvrdí, že mnoho ľudí sa mylne domnieva, že šťastie je niečo, nad čím majú nulovú kontrolu. Títo ľudia sa ale veľmi mýlia, pretože každý môže na svojom šťastí tvrdo pracovať, aby ho získal.

Branson si spomína, ako sledoval finále golfového šampionátu a strela jedného z hráčov bola tak vysoká, že sa dotkla vrchnej časti tyče s vlajkou a s úžasom padla priamo do jamky.

Jeden z britských komentátorov povedal: „Ach môj bože, to bol ale šťastný odpal.“ Na to mu ale pálčivo odpovedal americký komentátor: “Šťastie? Čo myslíš šťastím? Vieš koľko tisíc hodín sme strávili nácvikom takýchto striel? On sa to snažil trafiť do jamky a uspel. Dovoľte mi povedať, že dlho a tvrdo pracoval na získaní šťastia.”

Podobne ako ten golfista, aj Branson musel na získaní svojho šťastia tvrdo pracovať, takže ak ho niekto nazve šťastlivcom, musí si uvedomiť, koľko práce, odvahy a vytrvalosti tomu predchádzalo.

Dnes má 65-ročný zakladateľ Virgin Group o “šťastie” postarané, keďže hodnota jeho majetku dosahuje 5 miliárd dolárov.

Čítaj tiež: 10 citátov, ktoré poukazujú na genialitu investora Warrena Buffetta

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre