10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Japonská automobilka Nissan ohlásila výrazný nárast zisku. Jej zárobok za uplynulý kvartál vzrástol o 36% na 1,3 miliardy dolárov. Tržby rástli tempom 17,6%.

2. Rozpracované predaje domov v USA zaostali za odhadmi. V júni v porovnaní s májom sa predaje znížili o 1,8%, pričom analytici počítali s medzimesačným nárastom o 1%.

3. Spoločnosť Twitter sklamala investorov. Aj keď sociálna sieť prekvapila lepšími než očakávanými tržbami, nepotešil slabý rast užívateľov. Akcie strácajú viac ako 13%.

4. Grécky premiér Alexis Tsipras dnes varoval, že v Grécku môže dôjsť k predčasným voľbám. Čítať viac

5. MMF verí, že Čína si poradí s nedávnymi výpredajmi na jej trhu. Čína je dosť silná na to, aby zvládla otrasy na trhoch, uviedla dnes šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeová.

6. Čínska burza dnes uzavrela značne v zelenom, čím sa zotavuje po predošlých výrazných poklesoch. Akciový index Shanghai Composite získal až 3,44%.

7. Ropný trh sa dnes zelená. Brent získava 1,55% na 53,84 dolára, WTI rastie o 2,68% na 49 dolárov. Podľa obchodníkov stoja za výrazným skokom zásoby ropy v USA, ktoré nečakane oslabili.

8. Nálada manažérov podnikov na Slovensku sa naďalej zhoršuje. Ako informoval Štatistický úrad SR, trojmesačný kĺzavý priemer indikátora ekonomického sentimentu(IES) oproti hodnote predchádzajúceho mesiaca v júli klesol o 2 body na 99,2 bodov.

9. Farmaceutický obor GlaxoSmithKline (GSK) ohlásil výrazný pokles zisku v uplynulom kvartálil. Zisk spoločnosti poklesol z minuloročných 986 mil. libier na 152 mil. libier. Tržby však vzrástli o 6% na 5,9 mld. libier.

10. Finančné trhy sa dnes upriamujú na zasadnutie americkej centrálnej banky FED, ktorá bude rozhodovať o úrokových sadzbách. Zasadnutie sa uskutoční o 20:00 (SEČ). Dow Jones aktuálne získava 0,55%

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre