Nové rekordy na Wall Street. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť

Americký akciový index Dow Jones Industrial si zo stredajšieho obchodovania odnáša zisk 0,82 %,čo ho vynieslo na rekordne vysokú úroveň 15746,88 bodov.

Akciové trhy očakávajú, že americká centrálna banka Fed ešte počká s redukciou svojich menových stimulov, ktoré akciám dodávajú nemalú šťavu. Základom týchto očakávaní sú slabšie ekonomické údaje.

Obchodníci sa domnievajú, že rast hrubého domáceho produktu USA bude v treťom kvartáli slabší než v predchádzajúcom štvrťroku (info o HDP vo štvrtok). Odhad ekonómov tiež počíta s nárastom nezamestnanosti (zverejnenie v piatok). Pozorovatelia trhu preto hovoria: Fed nemá dôvod, aby sa ponáhľal s odstavením stimulov.

Z jednotlivých akcií sa dnes blysol Microsoft, ktorého akcie trh poslal nahor o viac ako 4 %. Podľa mediálnych správ je táto technologická spoločnosť o krok vpred pri hľadaní nového šéfa, ktorý vystrieda Stevea Ballmera.

Naopak, menej radostný deň majú za sebou akcie Tesla Motors, ktoré stratili 14,50 %. Nedarilo sa ani titulom módnej spoločnosti Abercrombie & Fitch, ktoré dnes stratili takmer 14 %. Dôvod? Obrat koncernu sa v treťom kvartáli prepadol o 12 %, za čo môže najmä dcérska značka Gilly Hicks.

Ročný vývoj indexu Dow Jones
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre