7 pravidiel úspechu miliardára Boba Parsonsa

Robert Parsons, známy skôr pod menom Bob Parsons je úspešný americký biznismen, ktorý stojí za vznikom skupiny podnikov Go Daddy.

Jeho cesta k úspechu a miliarde na účte je impozantná, keďže ako Parsons sám hovorí, o všetko, čo sa mu kedy dostalo, sa zaslúžil sám. Nižšie sa môžete pozrieť na pravidlá, ktoré zakladateľovi Go Daddy pomohli s výstupom nahor.

1. Bezpečnosť je pre mŕtvoly. Počúvam, ako ľudia zvyknú hovoriť: “Ale mňa zaujíma bezpečnosť”, hovorí Parsons. Na to mám vždy jasnú odpoveď: Bezpečnosť je pre mŕtvoly! Parsons tvrdí, že veci sa nezvyknú meniť, ak neopustíme svoju zónu pohodlia.

2. Zamerajte sa na to, čo chcete, aby sa stalo. Prvým krokom, ako sa dopracovať k cieľu, je na tento cieľ neustále myslieť. Musíte ho mať pred očami a doslova sa ho dotýkať. Ak na to, čo chcete dosiahnuť a získať, budete neprestajne myslieť, počas vášho dňa budete nevedome narážať na také veci, ktoré vás budú k tomuto cieľu posúvať.

Čítaj tiež: 7 biznis tipov od Donalda Trumpa

3. Posúvajte sa vždy dopredu. Nikdy, nikdy sa neprestaňte zlepšovať. Dbajte na osobnostný rozvoj a investujte do vášho biznisu, pretože ak prestanete s rozvíjaním vašej organizácie, pripravujete sa na cestu umierania.

4. Až vás bude pokúšať predstava prestať, ste bližšie k cieľu než si myslíte. Bob Parsons si zamiloval jedno staré čínske príslovie: „Pokušenie prestať sa objaví tesne predtým, než dosiahnete úspech.“

5. Rozhodujte sa rýchlo. Pre úspešných a bohatých ľudí je príznačné rýchle rozhodovanie. Nielen že títo ľudia svoje rozhodnutia rýchlo príjmu, ale ich vôbec, príp. len veľmi zriedkavo zmenia.

Veď ako raz povedal generál George S. Patton: „Dobrý plán násilne presadený dnes je lepší ako perfektný plán prijatý zajtra.“

6. Po celý čas musíte presne vedieť, kde sa so svojím biznisom nachádzate. Vo vašom podnikaní merajte všetko čo sa dá, pretože všetko, čo je merateľné, je možné sledovať, ako sa zlepšuje.

7. Nikdy sa nevzdávajte. Zapamätajte si, že takmer nič, o čo sa pokúšate, sa na prvýkrát nepodarí. Avšak neznamená to, že keď to nefunguje teraz, nebude to fungovať vôbec. Možno to len nepôjde tak, ako to skúšate vy.

Spoločnosť Go Daddy, ktorá sa okrem registrácii domén a poskytovaniu webhostingu zaoberá aj distribúciou e-softvéru a iných služieb, bola Parsonsom založená v roku 1997. Ide o súkromný podnik – aj keď v roku 2006 spoločnosť podala návrh na prvotnú verejnú ponuku akcií (IPO), neskôr, z dôvodu turbulencií na trhu túto žiadosť stiahla. Hodnota majetku Boba Parsonsa sa odhauje na 1,5 miliardy dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre