7 biznis tipov od Donalda Trumpa

Jeden z najlepších obchodníkov sveta, Donald Trump má do biznisu čo to povedať. Jeho úspech je vidieť takmer v každej dobrej štvrti, či už v podobe hotela alebo luxusných obytných stavieb.

Uznávaný rečník a autor už rozdal mnoho rád, ktoré stoja za to, aby sa z nich človek poučil a zobral si ich k srdu. Veríme, že nižšie predstavených 7 tipov, ktoré vyšli z úst Donalda Trumpa, budú pre vás dobrou inšpiráciou.

1. Nájdite svoju vášeň, robte to, čo milujete, a milujte to, čo robíte. Ak sa k tomu stále neviete dopracovať, položte si otázku: čo by som robil(a), keby som za to nemal zaplatené?  Ak ste pre niečo zapálení, začnete sa obaľovať energiou, ktorá je potrebná na splnenie vašich snov. Bez energie nedokážete nič, s energiou všetko!

2. Nestrácajte vieru. Trump hovorí, že videl množstvo ľudí s obdivuhodnými schopnosťami, avšak to, o čo sa snažili, nedokázali dotiahnuť dokonca. “Vždy hovorím ľuďom: Nikdy neprestávajte”, zdôrazňuje americký obchodník. Ako tvrdí, vždy budú existovať dobré dni a ťažké dni, nech sa deje hocičo, nikdy neopúšťajte svoj cieľ!

3. Obklopte sa inteligentnými ľuďmi. Nevyberajte si ľudí, ktorý vám na všetko budú hovoriť ÁNO. Hľadajte takých, ktorí  k vám budú úprimní a otvorene vám povedia svoj názor. Poobzerajte sa po tých správnych ľuďoch, ľuďoch, ktorí vám pomôžu a poradia, miesto toho, aby vám na všetko prikyvovali. Ako Trump radí, ľudia by si mali dávať veľký pozor na to, s kým sa spoja.

4. Zdravé telo rovná sa zdravý duch a šťastné vzťahy – človek sa musí starať o svoje telo a udržiavať ho v dobrej fyzickej kondícii, pretože ak je šťastné vaše telo, potom je šťastný aj váš duch. Ako Trump tvrdí, starostlivosť o vlastné telo je tá najlepšia vec pre lásku a dobré vzťahy. “Vždy som bol dobrým športovcom a vo svojich tímoch som bol kapitánom. Zostať v kondícii je veľmi dôležité”, hovorí Trump.

5. Ak nemáte plán, tak si vytvárate plán k neúspechu – bez biznis plánu to nejde. Je jednoduché odkloniť sa od svojho cieľa a nechať sa rozptýliť inými vecami, ktoré vás oberajú o čas, príležitosti a obchodný rast. Preto potrebujete presne vyšpecifikovať svoje biznis zameranie, ciele a spôsoby, ako sa k týmto cieľom dopracovať. Jednoducho musíte mať kvalitný plán!

6. Držte sa svojho inštinktu a “kašlite” na ostatných – určite to poznáte, keď vás okolie odhovára od niečoho, o čom ste pevne presvedčení. V biznise sa s takými situáciami budete stretávať často. Trump radí, aby sa človek držal svojich zbraní a ignoroval neprajníkov. Aj legendárny Henry Ford by vám vedel rozprávať, koľkokrát sa napočúval, aby zabudol na automobil T, ktorý niektorí považovali za najškaredší automobil na svete.

7. Nezabúdajte na obchodný rast. Buďte stále otvorení novým myšlienkam a nápadom, ktoré vám pomôžu dostať sa tam, kam chcete. Biznis prostredie a obchody sa rýchlo menia, a vy sa pred týmito zmenami nesmiete skrývať, ale prijať ich a byť na ne pripravený. Aby vás biznis rástol, nesmiete sa poddať stagnácii!

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Donald je klasik..asi zaraba viac na tom ako “hovori o zarabani” nez v skutocnosti zaraba :-DD