Nemecký škandál s vajcami

Nemecko začalo vyšetrovať škandál týkajúci sa zlého označovania vajce. Až 150 fariem z Dolného Saska je podozrivých, že nesprávne označovalo vajcia ako ekologické.

To si pritom vyžaduje, aby boli splnené prísne podmienky, ktoré určujú predpisy. Tamojší minister poľnohospodárstva uviedol, že sa jedná o škandál vo veľkom meradle.

Podraz voči poctivým

Vyzval regionálne vlády, aby zabezpečili dodržiavanie prísnych nemeckých ako i európskych noriem. Minister vyhlásil, že nesprávne označovanie nie je len podvodom voči spotrebiteľom, ale tiež voči iným farmám a poľnohospodárom, ktorí sú poctiví.

Vyšetrovaných 150 fariem však vôbec nemusí byť konečné číslo. Podozrenia sú aj pri mnohých ďalších farmách v krajine. Biopotraviny sú pritom v Nemecku veľmi populárne aj napriek ich podstatne vyššej cene oproti bežným výrobkom. Je však na úradoch a kontrolóroch aby ustrážili, že produkty, za ktoré si ľudia priplatia, skutočne aj dosahovali požadovanú kvalitu.

Chybné označovanie vajec však nie je jediný súčasný problém. Škandál prichádza v krátkom čase po tom, ako v Európe prepukol problém s podvodmi pri označovaní mäsových produktov. Zistilo sa, že hovädzie mäso obsahovalo množstvo konského.

xtb
MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre

Po konsom masku celkom dalsia dobra afera..nakoniec zistime ze to čo nam nosili Poliaci bola nakoniec lahodka :D