7 vecí, ktoré mi pomohli stať sa milionárom v 22 rokoch

Ako sa píše, mám 22 rokov. V posledných 12 mesiacoch som vygeneroval milión dolárov v jednom z najkonkurenčnejších odborov na svete, pričom moji konkurenti majú v priemere najmenej dvojnásobok môjho veku.

Magisterský titul z prestížnej univerzity som získal v 20-tich rokoch.  Navštívil som viac ako 50 krajín, ukončil 13 triatlonov a mám veľmi šťastný, stimulujúci život.

Teraz je všetko viac než dobré, ale nie vždy bola budúcnosť taká jasná.

Po dokončení postgraduálneho štúdia, som sa presťahoval do Orange County v Kalifornii, aby som pre rodinnú, komerčnú a realitnú činnosť založil novú kanceláriu. Prvých pár mesiacov bolo brutálnych a veľmi rýchlo som dospel k záveru, že úspech (ak existuje) je možné dosiahnuť oveľa ťažšie, než som si kedy predstavoval.

Po čase som si uvedomil, že tajomstvom obrovského úspechu v biznis svete je kombinácia kreatívneho myslenia a pevnej povahy. A tu je sedem uvedomení si, ktoré pomohli môjmu turbo rastu.

1. Vek je len číslo

Musíš objať svoju mladosť z celého srdca. Ak premeníme svoj vek na naše aktívum, ktoré môžeme využiť rôznymi spôsobmi, môže to byť extrémne silný činiteľ.  Okamih, keď sa začnete ospravedlnovať za svoj neúspech, je okamih takmer istého zlyhania.

Ak veríte, že to naozaj môžete robiť, tak to budete robiť. Okrem toho, nie je nič, čo by chceli ľudia vidieť viac než tvrdo pracujúceho, inteligentného a mladého odborníka, ktorý uspeje. Vytvorte snehovú guľu hybnosti, ktorá spôsobí, že ľudia budú chcieť byť súčasťou vášho života.

2. Investuj do seba

Najbezpečnejšia investícia, akú som kedy urobil, je investícia do mojej budúcnosti. Čítajte denne aspoň 30 minút, počas jazdy autom si vypočujte niečo obohacujúce. Nestačí byť iba majster vo svojom odbore, musíte byť rozhľadený a schopný hovoriť na akúkoľvek tému či už je finančného, politického či športového charakteru. Konzumujte poznanie ako vzduch a umiestnite svoju chuť učiť sa nad všetko ostatné.

Tiež si myslím, že je nesmierne dôležité, aby ste sa odmeňovali za svoju tvrdú prácu, a tým sa vyhli syndrómu vyhorenia. Nezabudnuteľné zážitky či luxusný tovar. Ja mám napríklad týždenne masáž a je to jedná z najlepších vecí, akú si viem dopriať, pričom pomáha mojej produktivite.

3. Vyhnite sa únave

Pozornosť je denne potrebná a jej nedostatok môže byť prekážkou pre produktivitu. Bez ohľadu na psychickú výdrž, vždy je prah, kde sa pozornosť rozkladá a všetky snahy sa pre zvyšok dňa stanú neoptimálne. Šetrite svoju duševnú silu. Opakujúce sa činnosti vykonávajte na autopilota. Viem, čo si oblečiem do práce a čo budem raňajkovať každý deň v nasledujúcom týždni. A vy?

4. Vybudujte si pružnú myseľ

Najväčší rozdiel medzi priemernosťou a obrovským úspechom je schopnosť produktívne pracovať celé hodiny, naraz. Bez toho aby ste si úmyselne nerozvíjali svoju mentálnu odolnosť, nebudete schopní efektívne súťažiť s tými, ktorí si systematicky vybudovali svoju vytrvalosť po desaťročia v obchodnom svete. Musíte si uvedomiť, kedy sa začínate strácať. Každý večer si urobte dôkladnú analýzu vaších každodenných aktivít a hľadajte možnosti ako sa zlepšovať.

5. Myslite vo veľkom. Buďte veľkí

Už máte napísané svoje plány na jeden, päť či najbližších desať rokov?  Ak nie, spravte to hneď teraz a umiestnite si ich na dobre, denno-denne viditeľné miesto. Ja si ich čítam každé ráno, len čo sa prebudím. A teraz sa pýtajte samých seba, čo by sa stalo, keby svoje desaťročné plány splním v jeden rok?

6. Buďte metodickí

Plánujte vašu prácu a potom plňte svoj plán. Najjednoduchší spôsob, ako si vytvoriť svoj vlastný plán je prostredníctvom rôznych stupienkov na každý týždeň po dobu najmenej jedného mesiaca. Postupujte logicky. Organizačné systémy pomáhajú zlepšiť efektivitu tvárou v tvár opakujúcim sa úloham.

7. Verte v seba samého

Ak nie vy, tak kto? Niekto to robiť musí a nič vám nebráni v tom, byť práve tou osobou, ktorá dosahuje tie najdivokejšie sny. Takmer každý človek, ktorý niekedy zlyhal, to má ospravedlnené.  Úspešní ľudia majú príbehy výziev, ktoré zvládli s kreatívnymi riešeniami. Okamih, kedy ste presvedčený, že neexistuje nič, čo sa ešte možno naučiť alebo ako vyriešiť tie najzložitejšie problémy, je okamih garantovanej veľkosti.

Ak si stále nie ste istí ako začať, začnite s prísľubom usilovania sa o dokonalosť v každom okamihu každého dňa. To je základný kameň, s ktorým som vybudoval moju kariéru.

Pamätajte, úspech nie je nárok. Ak chcete naozaj vynikať, musíte vyjsť von a dosahovať ho každý deň po zvyšok svojho života.

Pre entrepreneur.com napísal Tucker Hughes

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre