Pozrite si prvé zamestnania týchto 5 miliardárov

Nie vždy boli miliardármi. Ľudia, ktorých vám predstavujeme nižšie, si bohatstvo doslova vydreli, čo dosvedčujú aj ich prvé neľahké práce. Hovorí sa, že každý nejako začínal. Príkladom je aj týchto 5 miliardárov

Jeff Bezos, zakladateľ najväčšieho online obchodu Amazon, začínal takpovediac pri grile. Pripravoval totiž hamburgery vo fast-foode McDonald´s, kde si ako tínedžer privyrábal cez leto. Dnes sa už hamburgermi zaoberať nemusí, pretože jeho majetok sa oceňuje na viac ako 27 miliárd USD.

Michael Dell, zakladateľ rovnomennej počítačovej spoločnosti sa už ako 12-ročný chopil umývania riadu v čínskej reštaurácii a neskôr pracoval aj v mexickej reštaurácii. Kto by to bol vtedy povedal, že sa Michael, ktorý umýva riady, sa zaradí k najbohatším ľuďom sveta?

Pozri tiež: Návod: Ako svoju túžbu premeniť na peniaze

Michael Bloomberg, zakladateľ medzinárodnej spravodajskej agentúry a starosta New Yorku si privyrábal prácou na parkovisku. Popri štúdiách na Harvarde a univerzite Johna Hopkinsa pracoval ako obslužný zamestnanec parkoviska.

Po vyštudovaní školy začal pracovať na Wall Street v spoločnosti Salomon Brothers. Dnes drží majetok v odhadovanej hodnote 31 miliárd USD.

Ružové to nemal ani finančník Charles Schwab, keďže začínal s vlašskými orechmi či vajcami, ktoré predával na trhu. Okrem toho si ako 14-ročný tiež privyrábal prácou caddyho na golfovom ihrisku (človek, ktorý hráčovi nesie golfové palice). Dnes sa hodnota jeho majetku odhaduje na viac ako 5 miliárd dolárov.

Možno ste ani netušili, že svetoznámy investor Warren Buffett, šéf investičného holdingu Berkshire Hathaway, bol vo veku 13 rokov roznášačom novín. V tej dobe si roznášaním novín na bicykli zarobil zhruba 5000 dolárov, čo bol na tú dobu naozaj slušný zárobok. Čítaj tiež: Buffett už ako 16-ročný zarobil 46-tisíc eur. Pozrite sa ako

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre