Netradičné umiestnenie: Logo sponzora bude na vnútornej strane dresov Barcelony

Žeby už boli dresy FC Barcelona tak preplnené logami sponzorov, že sa tam už ďalšie nezmestí?!

Aj keď pravda to asi úplne nie je, nový sponzor tohto slávneho klubu bude mať svoje logo umiestnené z vnútornej strany dresu a teda bežne ho vidieť vôbec nebude. Na prvý pohľad zvláštnosť, logá a značky sú predsa na to, aby videné boli. No keď sa nad tým zamyslíme lepšie, úplne neviditeľné logo nezostane.

Práve „oslavy“ gólov sú často spojené so zdvíhaním dresov a v týchto momentoch tak bude toto logo vidieť ako jediné. Konkrétne ide o logo spoločnosti Intel, s ktorou FC Barcelona novú sponzorskú zmluvu podpísala.

Čítaj viac v našej rubrike: Investície v športe

Svoju premiéru bude mať logo už počas najbližšieho súťažného stretnutia v sobotu v zápase proti Villarrealu. To či nakoniec logo na dresoch vôbec uvidíme, však závisí aj na tom, ako veľmi budú hráči Barcelony pri streleckej chuti.

Logo na vnútornej strane dresu však automaticky neznamená, že hráči ho budú musieť aktívne ukazovať. To akým spôsobom sa budú z gólov tešiť a či forma ich „oslavy“ logo ukáže, má podľa všetkého závisieť na hráčoch samotných. Inak by sa z osláv gólov predsa len mohla stať len reklamná upútavka.

Okrem loga na dresoch má sponzorstvo pozostávať aj z poskytovania technologických zariadení Intelu pre hráčov, trénerov, či personál klubu. Podľa časopisu Forbes by mala dohoda Intel stáť 25 miliónov dolárov.

MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre