Máš skvelý nápad, ktorý zarobí milióny? Takých tu už bolo

Brian Sharples, jeden zo spoluzakladateľov medzinárodne uznávanej služby HomeWay, má pre všetkých začínajúcich podnikateľov jedno veľké varovanie: nezamilujte sa príliš do vlastného nápadu, pretože iba dobrý nápad nestačí.

Presne tak. Aj obchodník Donald Trump tvrdí, že počas svojho života videl zástupy ľudí s mimoriadnym nadaním a schopnosťami, no spravili zásadnú chybu: svoj nápad nezrealizovali, prípadne aj začali, no nedotiahli ho do konca. “Vždy hovorím ľuďom: nikdy neprestávajte”, zdôrazňuje realitný magnát Trump.

O dôležitosti vytrvalosti hovoril aj spisovateľ James Russell Miller: “Nestačí len začať, dôležité je pokračovať. Jednoduchý zápis do školy z nás učencov nespraví, školák musí v štúdiu pokračovať, prejsť dlhými kurzami, pokiaľ nezvládne všetky obory. Úspech záleží na neochabujúcej sile, zatiaľ čo dôvodom neúspechu je vo väčšine prípadov nedostatok vytrvalosti.”

Krásnym príkladom vytrvalosti je aj miliardár Bob Parsons, ktorý sa ako samouk naučil programovať a založil jednu z uznávaných internetových firiem GoDaddy. „Buďte vytrvalí a nikdy, nikdy, nikdy sa nevzdávajte. Ak to nefunguje teraz, neznamená to, že to nebude fungovať vôbec“, hovorí podnikateľ, ktorý sa k miliardám na účte vypracoval úplne od nuly.

Aj finančník z Wall Street Peter Cohen raz povedal, že nie je to veľký krok, ktorý nás posúva. Je to veľa malých krokov. Nečakajte, že vám z neba  spadne miliónový nápad, ktorý sa z ničoho nič za pár mesiacov premení na zlatú baňu. Nech to už potrvá rok, 5 či 10 rokov, vytrvalosť a kľúčovou prísadou k úspechu. 

“Ak klopete na dvere dosť dlho a dosť hlasno, určite niekoho zobudíte”, povedal slávny básnik a pedagóg Henry Wadsworth Longfellow.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre