Bitcoin prudko vzrástol. Cena prelomila 47 000 dolárov

Cena najväčšej kryptomeny Bitcoin v piatok prvýkrát po takmer mesiaci prekonala hranicu 47 000 USD. Populárna virtuálna mena v čase publikovania tohto článku získava 4,70 % na 47 118 dolárov.

Zdá sa, že dni stagnácie sú nateraz za nami, keďže za posledných 48 hodín si kryptomeny pripísali pôsobivé zisky. Pripomeňme, že Bitcoin zaznamenal masívny prepad po tom, ako americká komisia SEC 10. januára schválila takmer desiatku spotových ETF.

V nasledujúcich dvoch týždňoch cena aktíva klesla o viac ako 10-tisíc dolárov a 23. januára dosiahla dno na úrovni 38 500 USD. Na tejto úrovni našli býčí investori support a cenu následne vytlačili na 43 000 USD, kde sa udržala niečo vyše týždňa.

Po tejto netypickej stagnácii začal Bitcoin včera opäť rásť, pričom sa k nemu pridali aj viaceré altcoiny. Ethereum dnes získava 3,23 % na 2502 USD, Dogecoin posilňuje o 1,34 %, Litecoin o 2,50 %.

„Zdá sa, že to, že za aktuálnym vývojom stoja veľkí investori – veľryby, inštitúcie a ďalší, ktorí akumulujú aktíva pred tým, než začne silný býčí cyklus do konca roka,” komentoval situáciu Bartosz Lipiński, generálny riaditeľ platformy na obchodovanie s kryptomenami Cube.Exchange. Lipiński  dodáva: “Stačí sa pozrieť na počet bitcoinových peňaženiek držiacich viac ako 1 000 BTC, ktorý za posledné dva týždne výrazne vzrástol.”

Graf: Vývoj BTC od začiatku februára

Zdroje: cnbc.com; cryptopotato.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre