Nevlastním žiadne bitcoiny, ale mal by som, hovorí známy investor a miliardár

Investorská konferencia Robin Hood v New Yorku si získala pozornosť aj fanúšikov kryptomien. Počas jednej z diskusii sa totiž miliardár a manažér hedžového fondu Stanley Druckenmiller priznal, že nevlastní žiadne bitcoiny, ale mal by. Investor v rozhovore s finančníkom Paulom Tudorom Jonesom uviedol, že kryptomeny vníma ako značku.

Na otázku týkajúcu sa zlata a bitcoinu Druckenmiller odpovedal: „Mám 70 rokov. Vlastním zlato.“ Zároveň zdôraznil, že má rád zlato aj bitcoin, no dodal: „Aby som bol úprimný, nevlastním žiadne bitcoiny, ale mal by som.“

Miliardár sa vyjadril, že ho prekvapil rast hodnoty tejto virtuálnej meny, no zároveň rozumie tomu, že mladí sa na bitcoin pozerajú ako na uchovávateľa hodnoty.

Druckenmiller v minulosti držal bitcoin, no predal ho v reakcii na sprísňujúce sa opatrenia centrálnych bánk. Vyjadril presvedčenie, že sektor digitálnych aktív môže prosperovať, ak ľudia stratia dôveru v systém centrálneho bankovníctva.

Stanley Druckenmiller je predsedom a generálnym riaditeľom spoločnosti Duquesne Family Office LLC. Predtým pôsobil ako výkonný riaditeľ v spoločnosti Soros Fund Management, kde mal zodpovednosť za fondy s aktívami v objeme 22 miliárd USD. Podľa magazínu Forbes sa hodnota jeho majetku odhaduje na 6,4 miliardy USD.

Zdroje: news.bitcoin.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre