Záujem o kryptomeny klesá. Dostal sa na 5-ročné minimum

Ako vyplýva z dát nástroja Google Trends, globálne vyhľadávanie výrazu „cryptocurrency“ (kryptomena) kleslo na najnižšiu úroveň za posledných 5 rokov.

Ako vidieť z nižšie priloženého grafu, návštevnosť z vyhľadávania tohto pojmu začala stúpať koncom roka 2020 a svoje maximum dosiahla v máji 2021. Práve rok 2021 sa považuje za najlukratívnejší pre kryptopriemysel.

Zdroj: cryptotimes.io

Na konci novembra 2021 cena bitcoinu vzrástla až na 68.000 dolárov, no postupne, ako sa ceny virtuálnych mien začali ochladzovať, klesol aj počet vyhľadávaní.

Na druhej strane, vyhľadávanie výrazu „bitcoin“ sa v súčasnosti udržuje nad úrovňami z rokov 2019 a 2020. Počet dopytov na frázu „ethereum“, hoci je stále nad úrovňou z roku 2019, zaznamenáva pokles a v auguste 2023 bol najnižší za takmer tri roky.

Objem obchodovania s najväčšou kryptomenou bitcoin v súčasnosti dosahuje nízke úrovne. Ako vyplýva z dát burzovej spoločnosti CryptoQuant, celkový objem bitcoinu na burzách v auguste klesol na najnižšiu úroveň od roku 2018.

Všeobecne akceptovaným faktom na finančných trhoch je, že objemy obchodovania klesajú na medvedích trhoch a to v dôsledku odlivu retailových investorov. Potvrdil to aj manažér výskumu v CryptoQuant, Julio Moreno, ktorý uviedol, že ak budeme postupne smerovať k býčiemu trhu, môže sa ďalej zvyšovať aj objem obchodov.

Zdroje: cryptotimes.io

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre