Bitcoin má skutočný problém, hovorí investor Paul Tudor Jones

„Bitcoin má skutočný problém, pretože v Spojených štátoch proti nemu stojí celý regulačný aparát,“ uviedol dnes v rozhovore pre CNBC manažér hedžového fondu Paul Tudor Jones. Podľa 68-ročného investora a miliardára sa bitcoin stáva menej atraktívnym, a to nielen kvôli väčšiemu záujmu regulátorov, ale tiež kvôli nižšej inflácii.

Jones sa domnieva, že inflácia bude ďalej klesať, čo nie je optimistický scenár pre kryptotrh.

Po udalostiach z roku 2022, ktoré v novembri vyvrcholili krachom kryptoburzy FTX, sa kryptopriemysel dostal do väčšej pozornosti amerických regulačných orgánov, čoho príkladom je aj hrozba Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) podniknúť právne kroky proti verejne obchodovanej spoločnosti Coinbase.

Komentáre manažéra hedžového fondu naznačujú, že jeho vzťah voči bitcoinu zaznamenal ochladenie. Ešte v roku 2020 Jones uviedol, že by si vedel predstaviť, že až 5 % svojich aktív alokuje do BTC, hlavne kvôli vysokej inflácii a znehodnoteniu klasických fiat mien.

Jones sa preslávil po tom, ako v roku 1987 predpovedal pád akciového trhu, na ktorom profitoval. Investor stojí na čele hedžového fondu Tudor Investment Corporation, ktorý spravuje aktíva v objeme 12 miliárd dolárov. Podľa magazínu Forbes sa hodnota majetku amerického investora odhaduje na 7,5 miliardy dolárov.

Zdroje: cnbc.com; coindesk.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre