Bitcoin sa opäť nadýchol. Za posledné dni posilnil o 20 %

Najznámejšia kryptomena bitcoin sa v pondelok obchoduje za 20 823 dolárov, čo je najvyššia úroveň od novembra minulého roka, čiže od doby, kedy kolaps kryptoburzy FTX výrazne naštrbil dôveru v digitálne meny.

Najstaršia virtuálna mena za uplynulých 7 dní získala už viac ako 20 %. Darí sa aj druhej najväčšej kryptomene Ethereum, ktorá za rovnaké obdobie vzrástla o 18 % a aktuálne sa obchoduje za 1541 dolárov.

Podľa analytikov sa pod tento optimizmus podpísali nedávne údaje o inflácii v USA, ktoré naznačujú, že Federálny rezervný systém bude pri zvyšovaní úrokových sadzieb menej agresívny. Experti sa totiž obávali, že agresívny rast sadzieb povedie k ekonomickej recesii, ktorá by negatívne ovplyvnila vývoj rizikových aktív vrátane kryptomien.

„Technicky sme stále v medveďom trhu, ale signály naznačujú, že býci začínajú preberať opäť kontrolu,“ komentoval vývoj Nigel Green, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Fintech deVere Group.

Aj keď sa zdá, že optimizmus je späť, ceny kryptomien sú stále ďaleko od svojich maxím uprostred „krypto šialenstva„ na konci roka 2021, kedy sa bitcoin obchodoval za 69-tisíc dolárov.

Graf: Vývoj kryptomeny bitcoin za posledný mesiac

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre