Ako zarobiť na internete? Tu je niekoľko spôsobov

Už ste niekedy premýšľali nad tým, že by ste internet nevyužili len na pozeranie videí, chatovanie s priateľmi či vyhľadávanie informácií, ale aj na „zarábanie“?

Existuje viacero spôsobov, ako sa dá zarobiť aj prostredníctvom internetu, no treba myslieť na to, že rovnako ako pri klasickom podnikaní, aj tu je nemalá konkurencia a uspejú len tí najvytrvalejší.

Zarábanie online je čoraz vyhľadávanejšie, pretože oproti klasickému podnikaniu si nevyžaduje náročné prvotné investície, ako je prenájom budovy, nákup strojov či nábor zamestnancov. Pri online podnikaní viete pracovať z domu a veľakrát, najmä v začiatkoch, si vystačíte s notebookom a pripojením na internet.

Aké sú teda tie formy, ktoré vám vedia zarobiť peniaze vďaka internetu? Tu je niekoľko spôsobov:

Vlastný blog

Je to jednoduché – vytvoríte si vlastnú stránku, na ktorú prispievate článkami a získavate pravidelných čitateľov. Blogujte najmä o tom, čo vás baví a v čom sa vyznáte. Napríklad ak ste vášnivým cestovateľom, môžete budovať cestovateľský blog, na ktorý budete prispievať zážitkami z ciest.

Keď získate pravidelnú návštevnosť, môžete ju monetizovať (premeniť na peniaze), čiže na svoje webstránky buď osadíte reklamu (napr. cez Google Adsense), alebo začnete propagovať súvisiace produkty za províziu, čo je tzv. affiliate marketing. V prípade cestovateľského blogu to môže byť recenzia na ubytovanie s affiliate odkazom, pričom ak sa čitateľ z vášho blogu cez tento odkaz preklikne a ubytovanie si zakúpi, vám bude pripísaná provízia.

E-shop

Eshopov, čiže internetových obchodov je dnes veľa, no aj napriek tomu sa dá stále ukrojiť z tohto obrovského trhu. Samozrejme, musíte sa odlíšiť od konkurencie, či už cenou, produktmi alebo marketingom. Pokiaľ sa nechcete zaoberať skladovaním a odosielaním tovaru, môže byť pre vás zaujímavý dropshipping, pozrite viac tu.

YouTube

Stačí si vytvoriť YouTube kanál a točiť zaujímavé videá, ktoré prilákajú sledovateľov. Môžu to byť rôzne vlogy, videá z ciest, recenzie na knihy, zábavné spoty. Opäť je na vás, k čomu máte blízko a v akej oblasti viete ľudí zaujať. Kvalitní YouTuberi dnes dosahujú takmer miliónové pozretia svojich videí,  ktoré im generujú príjem cez umiestnenú reklamu, sponzoring, prípadne affiliate odkazy pod videom.

Freelance

Freelancing, alebo práca na voľnej nohe je taktiež jedným zo spôsobov, ako využiť internet na zarábanie peňazí. Spočíva vo vykonávaní prác na diaľku pre určitého klienta, patria sem činnosti ako copywriting, fotograf, dizajnér či webdeveloper.

Tip na článok pre začínajúcich freelancerov: Chyby, ktoré som spravil na voľnej nohe

Predaj ebooku

Radi píšete? Ste v nejakej oblasti natoľko znalí, že si trúfate napísať o tom knihu? Prečo nie. Môže to byť „Sprievodca cestovaním“,  „Ebook o marketingu“ alebo „návod, ako podnikať na Amazone“.  Napíšte dobrú knihu, budujte svoju značku a predávajte ju online. Veľmi jednoducho si dnes viete na webových stránkach nastaviť automatický predaj, takže vám knihu stačí napísať 1x a priebežne vám bude generovať pasívny príjem.

Ak vám nestačil tento prehľad, viac o zarábaní na Internete sa dočítate tu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre