Dolár v defenzíve. Čaká sa na Fed

Neistý trhový sentiment pred stredajším zasadnutím americkej centrálnej banky (Fed) dolieha aj na americký dolár. Okrem toho dnes pre dolár nedopadli dobre ani makrodáta, keďže predaje nových domov v USA v marci poklesli o 1,5% na 511-tisíc a predaje za mesiac február boli revidované smerom nadol.

Dolárový index, ktorý meria vývoj americkej meny voči ostatným menám, aktuálne oslabuje o 0,43%.

Obchodníci v súčasnosti zostávajú opatrní, keďže stredajšie zasadnutie Federálneho rezervného systému môže priniesť nové signály o ďalšom sprísňovaní menovej politiky v USA.

Aj keď väčšina pozorovateľov trhu očakáva, že Fed na aprílovom zasadnutí podrží sadzby na nezmenenej úrovni, začína sa čoraz hlasnejšie uvažovať nad júnovým zasadnutím, kedy by v prípade ďalších silných dát mohlo dôjsť k zvyšovaniu sadzieb.

Zvýšenú nervozitu badať aj na Wall Street, kde hlavné akciové indexy zaznamenávajú straty. Naopak, darí sa zlatu, ktoré profituje zo zvýšenej averzie voči riziku ako aj z oslabenej americkej meny. Cena žltého kovu získava 0,92% na 1241 dolárov.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre