Finančnými trhmi dnes hýbe slabý dolár

Po tom, čo včera Federálny rezervný systém neposkytol žiadne signály pre zvyšovanie sadzieb, sa americký dolár dostal pod tlak. Dolárový index, ktorý meria silu dolára voči košu hlavných mien, aktuálne oslabuje o 0,56% a dosahuje mesačné minimum.

Oslabený kurz dolára hýbe aj ropným trhom. Keďže slabší kurz USD robí ropu lacnejšou pre obchodníkov z iných menových oblastí, čierne zlato sa stáva atraktívnejším. Brent získava 1,52% na 64,73 dolára/barel, WTI posilňuje o 1,41% na 61 dolárov/barel.

Menový pár EUR/USD získava pol percenta na 1,1401 dolára.

Aj keď šéfka Fedu Janet Yellenová uznala, že ekonomika USA po slabom prvom kvartáli mierne expanduje, predtým, než prikročí k vyšším sadzbám, chce vidieť rozhodujúce dôkazy o udržateľnom ekonomickom raste. Rozhodnutie o úrokových sadzbách tak naďalej zostáva naviazané na makroekonomické dáta.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre