5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

1. Dnes o 13:45 bude v eurozóne zasadať Rada guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB). ECB je presvedčená, že nákupy dlhopisov zaberajú, no podľa analytikov bude opatrná, čo sa týka vyhliadok rastu v eurozóne. Analytici si tiež kladú otázku, či sa dnes prezidentovi ECB podarí zastaviť tlak pri výnosoch štátnych dlhopisov.

2. Grécky premiér Alexis Tsipras sa dnes stretne s predsedom Európskej komisie Jean Claude Junckerom, aby rokovali ohľadom uvoľnenia ďalšej pomoci zo záchranného balíka. Tsipras včera na trhoch vyvolal optimizmus, keď uviedol, že Atény v návrhu reforiem prijali ústupky a komplexný zoznam opatrení už predložili veriteľom.

3. Pozrime sa na obchodovanie v Ázii. Pretrvávajúca nervozita okolo Grécka dnes nedala priestor býkom.  Japonský Nikkei 225 uzavrel nižšie o 0,34%, Shanghai Composite uzavrel na otváracích úrovniach, austrálsky ASX 200 stratil takmer percento.

4. Investičná spoločnosť Pimco sa zamerala na japonské a austrálske dlhopisy. Šéf fondu uviedol, že nehľadí iba na výnos, ale hlavne na ochranu kapitálu v neistom globálnom prostredí.

5. Pozrime sa, čo na nás čaká v makrokalendári. O 16:00 bude v USA zverejnený dôležitý indikátor ISM pre sektor služieb. O 16:30 bude ohlásená zmena stavu zásob ropy a o 20:00 sa von dostane správa americkej centrálnej banky, tzv. Béžová kniha.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre