5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

1. Akcie druhej najväčšej sociálnej siete Twitter sa včera prepadli o viac ako 18%, za čo môže sklamanie v podobe štvrťročných výsledkov. Tržby vzrástli na 436 mil. dolárov a strata dosiahla 162,4 mil. dolárov, čo zaostalo za očakávaniami. Navyše, spoločnosť zhoršila aj svoju prognózu pre rok 2015.

2. Výsledky za prvý kvartál ohlásila aj juhokórejská spoločnosť Samsung. Zisk spoločnosti oslabil o 39% na 4,6 bilióna wonov (4,3 miliardy dolárov) a minul odhady analytikov, ktorí očakávali medziročný pokles o 30%. Pokles zisku o polovicu zaznamenala mobilná divízia, čo je odrazom pokračujúceho oslabenia na trhu so smartfónmi.

3. Jan Hatzius, hlavný ekonóm americkej veľkobanky Goldman Sachs očakáva, že euro voči doláru bude naďalej oslabovať. Očakávame, že tento rok bude dosiahnutá parita eura voči doláru, uviedol pre nemecký denník Handelsblatt.

4. Teraz sa pozrime na obchodovanie v Ázii, ktoré dopadlo zmiešane. Investori vyčkávajú, čo prinesie dnešné vyvrcholenie dvojdňového zasadnutia Fedu. Objem obchodovania bol slabší, čínsky Shanghai Composite oslabil o 0,82%, japonský Nikkei 225 vzrástol o 0,38%.

5. Cena ropy sa v ranných hodinách takmer nezmenila. Obchodníci vyčkávajú na aktuálne údaje o zásobách ropy v USA. Brent sa obchoduje na úrovni 64,52 dolárov/barel, WTI stojí 56,93 USD/barel.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre