Týchto 10 coolových a úspešných startupov má jedno spoločné. Za ich zrodom stoja ženy

Nielen muži, ale aj ženy majú do biznisu čo to povedať. Dôkazom je týchto 10 úspešných projektov, ktoré úplne od nuly vybudovali práve ženy.

1. uBeam – zrejme každý z nás pozná ten hrozný pocit, keď sa nám v naliehavej chvíli vybije notebook či nejaké mobilné zariadenie. Tento problém sa rozhodla riešiť mladá Meredith Perry (na úvodnej snímke). Jej technológia uBeam umožňuje bezdrôtové nabíjanie na diaľku, a to vďaka ultrazvukovým vlnám. Startup je na roztrhanie a od investorov ako Mark Cuban či Andreessen Horowitz už získal viac ako 13 mil. dolárov.

2. LearnVest – za známym portálom LearnVest, ktorý ponúka množstvo rád z oblasti osobných financií, stojí pôvabná Alexa von Tobel. V piatich kolách financovania LearnVest získal už 69 miliónov dolárov, pričom k investorom patria mená ako Northwestern Mutual, Accel Partners či American Express Ventures,

3. Wanelo – ktorá žena by nechcela nakupovať oblečenie naraz v 350-tisíc obchodoch a to priamo zo svojho telefónu? S touto možnosťou prišla aplikácia Wanelo, o ktorej zrod sa postarala Deena Varshavskaya. V dvoch kolách financovania Wanelo získalo 14 miliónov dolárov.

4. True&Co – služba True&Co je založená na algoritme, ktorý ženám na základe veľkosti a tvaru pomáha nájsť tu najvhodnejšiu podprsenku. Startup vznikol v roku 2012, odkedy sa mu podarilo získať kapitál v objeme 6 miliónov dolárov.

5. Popforms – Kate Matsudaira sa rozhodla vytvoriť e-mailový spravodaj s názvom Popforms. Táto služba je plná odborného poradenstva priamo od profíkov, vďaka čomu posuniete svoju kariéru o niekoľko krokov vpred.

Julie Wainwright, zakladateľka RealReal

6. RealReal – Za online trhoviskom so značkami ako Chanel či Hermes stojí šarmantná Julie Wainwright. Vďaka platforme RealReal je možné získať luxusné kúsky až s 90%-nou zľavou. Startup už získal kapitál v objeme 43 miliónov dolárov.

7. AbbeyPost – Bez ohľadu na to, akú veľkosť nosíte, vďaka AbbeyPost nájdete vždy to správne oblečenie

8. BitNami – Erica Brescia je spoluzakladateľkou BitNami, známej cloudovej platformy, ktorá vývojárom dennodenne pomáha so spúšťaním ich aplikácií. Do startupu zo San Francisca už investovalo viacero zvučných mien ako Armando Pauker, Streamlined Ventures či Y Combinator.

9. TheSkimm – Carly Zakin a Danielle Weisberg sa rozhodli, že opustia NBC a spustia vlastný projekt s názvom theSkimm. A spravili dobre. Ich informačný bulletin, ktorý vám každé ráno na e-mail pošle tie najlepšie články, sa dnes teší veľkej popularite. Startup v dvoch kolách financovania získal už 7,8 mil. dolárov.

10. EasilyDo – S aplikáciou EasilyDo sa budete cítiť, ako by ste vo vašom smartfóne mali ukrytú tú najšikovnejšiu osobnú asistentku. Vďaka tejto službe budete mať všetko zosynchronizované, od e-mailových účtov, kalendáre až po sociálne médiá. Spoluzakladateľkou je Hetal Pandya a aplikácia od vzniku v roku 2012 získala rizikový kapitál vo výške 4,3 mil. dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre