20 všeobecných právd, vďaka ktorým budete úspešnejší

1. Buďte zapálený pre to, čo robíte. Vďaka vášni bude pre vás pracovný život radosťou.

2. Ste hlavným motorom zmien. Či už sa vám nepáči vaša práca alebo čokoľvek iné, ste to vy, kto to môže zmeniť.

3. Zapamätajte si: je šialené robiť rovnaké veci a očakávať iný výsledok. Ak sa vám súčasné výsledky nepáčia, zmeňte niečo.

4. Nikto neuspeje sám. Nebojte sa požiadať o pomoc – pri otázkach buďte mimoriadne konkrétny a následnú pomoc úprimne oceňte.

5. Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi. Ste priemerom piatich ľudí, s ktorými trávite najviac času.

6. Delegujte. Najlepším spôsobom, ako kompenzovať svoje slabé stránky, je zobrať do tímu ľudí, ktorí sú v danej oblasti silní. “Inteligentný človek zamestnáva ľudí, ktorí sú chytrejší než on.” (R. Kiyosaki)

7. Jediným spôsobom, ako nezostarnúť a zostať vždy svieži, je učiť sa novým veciam. “Človek, ktorý sa prestane učiť len preto, že ukončil školu, je naveky a beznádejne odsúdený na priemernosť a je úplne jedno, aké má povolanie.” (N. Hill)

8. Prax je skvelým spôsobom, ako si osvojiť nové zručnosti. Ak sa učíte niečo nové, majte sami so sebou trpezlivosť.

9. Pokiaľ sa učíte niečo nové, je zrejmé, že budete robiť chyby. Nevadí – chyby sú dôkazom toho, že sa snažíte.

10. Negatívna spätná väzba je nevyhnutná. Dôkladne preskúmajte, čo je na kritike pravdivé. Zvyšok následne ignorujte.

11. Myslite vo veľkom. Snívajte vo veľkom. „Myseľ nemá hraníc okrem tých, ktoré sami uznávame“ (N. Hill)

12. Nikdy nebudete mať k dispozícii všetky zdroje (ľudí, peniaze, čas..), ktoré by ste potrebovali na rozbehnutie vášho projektu. Nedostatok zdrojov ale nie je ospravedlním – nahraďte tento nedostatok kreativitou a inováciami.

13. Nezabúdajte na ciele a konkrétne plány – váš sen nemusíte dosiahnuť ihneď, avšak jediným spôsobom, ako sa k nemu postupne dopracovať, je uskutočniť veľa malých krokov.

“Cieľ bez plánu je iba prianím. Priemerný človek s jasne vytýčenými cieľmi predstihne génia, ktorý si nie je istý tým, čo v živote chce.”

14. Jedno z hlavných tajomstiev úspechu znie. Diskutuje o svojich plánoch s tímom ľudí a spoločne pracujte na ich dosiahnutí. “Pracujte s ľuďmi, ktorí veria v to, v čo veríte vy.”

15. Budujte siete. Spoznávajte nových ľudí a udržujte s nimi kontakt.

16. Bez ohľadu na to, aký veľký úspech ste dosiahli, stále môžete zlyhať až zbankrotovať.

17. Zlyhania nie sú zlé, zlyhania sú súčasťou procesu. “Čím viac chýb urobíš, tým viac sa naučíš.” (R. Kiyosaki)

18. Mnoho vecí sa nebude vyvíjať tak, ako ste si predstavovali. Jediným spôsobom, ako tieto výkyvy zmierniť, je držať sa plánu.  “Ak si neplánujete svoj život, pravdepodobne skončíte v pláne niekoho iného. A hádajte čo naplánoval pre vás? Nič moc.” (Jim Rohn)

19. Je dôležité naučiť sa povedať NIE. Podajte ho pevne a zároveň zdvorilo.

20. Sústreďte sa na to, čo chcete, nie na to, čo nechcete!

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre