Bez plánu a s pritakávačmi to nikam nedotiahneš, tvrdí Trump

Americký motivačný rečník Earl Nightingale raz prehlásil, že ľudia s cieľmi uspejú, pretože vedia kam idú.

O dôležitosti cieľov hovorí aj realitný magnát Donald Trump. Ako upozorňuje, bez vytýčených cieľov, kvalitného plánu a spôsobov ako ich dosiahnuť, si tvoríme plán neúspechu.

„Človek bez cieľa? To je ako loď bez kormidla“, hovoril škótsky filozof Thomas Carlyle. Mnohí úspešní ľudia opakujú, že ak človek nemá svoj plán, určite sa ocitne v pláne niekoho iného. „Veľké ciele ti zaistia veľké výsledky. Žiadne ciele ti zaistia nulové výsledky, prípadne zaistia výsledky niekomu inému“, hovorí motivačný spíker Mark Victor Hansen.

Každopádne, ani kvalitný cieľ a plán ešte nie je výhrou, pretože ako povedal Will Rogers, dokonca aj keď ste na správnej ceste, nedostanete sa nikde, pokiaľ si len sadnete.

Obchodník Trump okrem iného radí, aby sme si dali pozor, akými ľuďmi sa v biznise obklopíme. Stráňte sa pritakávačov, ktorí budú s vami neustále súhlasiť, odporúča americký biznismen. Podľa neho sa treba obklopovať inteligentnými ľuďmi, ktorí nám úprimne predstavia svoj názor.

Potvrdzuje to aj autor knihy Minútový manažér Kevin Blanchar, ktorý v tejto publikácii píše, že ak zamestnanec so svojim šéfom neustále súhlasí, jeden z nich je vo firme nadbytočný. Veď ak vám budú všetci na všetko hovoriť neúprimne “Áno”, váš podnik, produkty a služby sa nikam neposunú. Neodstránite nedostatky a stanete sa ďalším šedým priemerom.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre