8 úspešných ľudí hovorí o najlepších radách, aké sa k nim kedy dostali!

1. Ako vraví Jim Clifton (na snímke), líder spoločnosti Gallup, tú najlepšiu radu má od svojho otca.

“Ide o jednoduchú, no hlbokú múdrosť, ktorá tvaruje môj život, hovorí Clifton. A znie: Nikdy nerozvíjaj svoje slabiny a silné stránky rozvíjaj donekonečna”.

2. “Tá najlepšia životná rada, akú som kedy dostala, pochádza od môjho otca. Mala som 12 rokov, keď mi povedal, že s mojimi osobnými črtami som schopná dokázať všetko, na čo sa upriami moja myseľ, spomína si Martha Stewart, zakladateľka mediálnej spoločnosti MSO (Martha Stewart Living Omnimedia).

3. Podobe ako Stewartová, aj Jeff Weiner, výkonný riaditeľ známej sociálnej siete LinkedIn tvrdí, že otcovská rada „dokážeš všetko, na čo sa upriamia tvoje myšlienky“, bola pre neho tou najcennejšou lekciou. Ako však priznáva, trvalo niekoľko rokov, kým skutočne ocenil význam týchto slov.

Pozri tiež: 10 investičných lekcií od tých najlepších v histórii!

4. Jim Kim, prezident Svetovej banky tvrdí, že najlepšiu radu dostal od Marshalla Goldsmitha, rešpektovanej osoby v oblasti líderstva. “Povedal mi: Ak chcete byť efektívnym vodcom, počúvajte ľudí a s pokorou akceptujte spätnú väzbu, ktorú vám poskytne váš tím.”

5. Spencer Rascoff, generálny riaditeľ spoločnosti Zillow tvrdí, že tá najlepšia rada, akú kedy počul znie: Vždy najímaj ľudí, ktorí sú lepší a chytrejší ako ty.“

6. Ak by som si mal vybrať jednu radu, ktorá ma sprevádza po celý život, bola by to rada od mojej babičky Nellie Molonsonovej.

Vštiepila do mňa pohľad, že kedykoľvek sa mi niečo nepodarí, nemám dôvod obviňovať za to druhých, uvádza známa postava energetického sektora T. Boone Pickens (na snímke vľavo). Za moje životné pády a úspechy môže jediná osoba – ja, hovorí biznismen.

7. „Nasleduj svoj inštinkt“. Tieto tri slová sa ako najcennejšia rada navždy uložili v mysli Michaela Moritza, predsedu Sequoia Capital. Ako hovorí, pred 25 rokmi mu túto radu vnukol zakladateľ Sequoia Capital, Don Valentine.

8. “Po jednom sklamaní v škole som prišla domov s plačom. Moja mama ma usadila a povedala mi, aby som ignorovala ohováranie davu a šla si svojou vlastnou cestou”, spomína si Sallie Krawcheck, bývala prezidentka Merrill Lynch.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre