Dolár je najslabší za posledných 8 mesiacov!

Americký dolár voči euru skĺzol až na 8-mesačné minimum, keďže ho aj naďalej ponára americká vláda bez platného rozpočtu.

Nervóznym trhom neprospeli ani najčerstvejšie slová republikánskeho šéfa Snemovne reprezentantov Johna Boehnera, ktorý po stretnutí s prezidentom Barackom Obamom hovorí o nedostatočnom pokroku v riešení zamotaného rozpočtového sporu (na snímke Barack Obama a John Boehner).

Ako tvrdia obchodníci, pozornosť je zameraná na USA a čím bližšie sme k 17. októbru, tým viac strácajú americké dlhopisy a dolár. Do 17. októbra musí Senát USA rozhodnúť o navýšení dlhového stropu, keďže americký dlh onedlho dosiahne limit 16,7 bilióna dolárov!

John Boehner sa včera večer spolu s ďalšími predstaviteľmi Kongresu stretol s Barackom Obamom v Bielom dome. Ako po stretnutí vyhlásil, Obama si musí uvedomiť, že Spojené štáty majú rozdelenú vládu!

Dolár okrem sťaženej politickej situácie netešia ani najnovšie makroekonomické dáta. Ako včera uviedla agentúra ADP, v septembri oproti augustu dokázal privátny sektor pridať 166 tisíc pracovných miest. Pre trh je tento údaj sklamaním, keďže ekonómovia očakávali až +180 tisíc.

Menový kurz EUR/USD dnes posilňuje o 0,13 % na 1,3600.

Vývoj EUR/USD za posledné 3 mesiace

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre