Cook večeral s Icahnom. Pozrite sa, o čom sa bavili!

Jeden z hlavných akcionárov spoločnosti Apple, Carl Icahn, sa včera pri večeri stretol s riaditeľom Apple – Timom Cookom.

„Snažili sme sa dohodnúť odkup akcií v hodnote 150 miliárd dolárov“, napísal Icahn na Twitteri. Ako vo svojej správe uvádza, v dialógu s Cookom bude pokračovať o tri týždne.

V rozhovore pre televíziu CNBC Icahn uviedol, že predstavenstvo Apple sa bráni spätnému odkupu akcií. Kým podľa spoločnosti by to bol „absurdný krok“, Icahn hovorí, že práve teraz je tá správna chvíľa: „Akcie Apple sú dnes podhodnotené a spoločnosť si môže požičať veľmi lacno – je to jedinečná príležitosť“, uviedol Icahn.

Spoločnosť Apple už oznámila, že do roku 2015 dá na dividendy a odkup akcií celkom 146,6 mld. dolárov, avšak preslávený investor požaduje viac.

77-ročný Icahn, ktorý je známy agresívnou kampaňou za vyššie dividendy, v polovici augusta oznámil, že získal podiel v Apple. „V spoločnosti máme dve miliardy dolárov“, uviedol v rozhovore investor, a ukončil tým špekulácie o výške jeho podielu.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre